Hírek

Bronzérmes lett Németh Kristóf kalapácsvető a Téli Dobó Európa-Kupán

2012. március 29., 17:04

A Dobó SE sportolója 74 méter 23  centiméteres dobásával lett harmadik a verseny férfi kalapácsvető számában. A szombathelyi atlétának legközelebb áprilisban, Veszprémben lesz lehetősége arra, hogy megdobja a londoni olimpia 78 méteres kvalifikációs szintjét.

Bronzérmes lett Németh Kristóf kalapácsvető a Téli Dobó Európa-Kupán

Idén a montenegrói Barban rendezték meg a dobóatléták téli Európa-Kupáját, melyen Pars Krisztián sérülése miatt csak Németh Kristóf képviselte a Dobó SE-t. A szombathelyi sportoló ugyan a remek harmadik helyen zárta a férfi kalapácsvetést, ám teljesítménye több mint 3 méterrel maradt el a londoni olimpia 78 méteres kvalifikációs szintjétől.

Németh Kristóf kalapácsvető, Dobó SE
A méterrel nem igazán vagyok elégedett, minimum egyéni csúcsot szerettem volna dobni. Voltam is olyan formában.  Szerintem az előzetes edzések alapján mindenképpen nagyobbat kellett volna dobnom, csak sajnos a körülmények nem voltak ehhez ideálisak. Nagyon csúszott a kör, nagyon sok versenyző küszködött a technikával.

A Dobó SE sportolói jelenleg Szombathelyen napi két edzéssel készülnek a hazai versenyszezonra. Németh Kristófék hétfőtől Tatán gyakorolnak majd, s azt követően jöhetnek az erőfelmérők, melyeken szeretné megjavítani 76 méter 45 centiméteres egyéni legjobbját.

Német Zsolt edző, Dobó SE
Most már hagyomány, hogy a hazai évnyitó verseny mindig Veszprémben van. Nagyon jó körülmények között szoktunk ott versenyezni. Ez mindig április utolsó szombatja, ebben az évben is ott kezdjük a versenyzést. Nem gondolom, hogy az lenne a fő cél, hogy ott a szintet megdobja, de hogy közel kerüljön hozzá az mindenképpen a legfőbb célja annak az időszaknak, ami most előttünk áll.

Németh Kristóf erőnléte, edzéseredményei mindenképpen bíztatóak a kvalifikáció szempontjából. Edzőjével, Németh Zsolttal mindketten úgy gondolják, hogy csak idő kérdése, mikor lesz meg a 78 méter.