Hírek

Bővül az iskola

2010. július 27., 09:00
Megkezdődtek a munkálatok a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola melletti területen. Három ütemben valósul majd meg az intézmény teljes felújítása, és bővítése. A tervek szerint év végéig tető alá kerül az új épületrész.
Bővül az iskola

Már ássák az alapot az új épületrész kialakításához. A tervek szerint ezen a területen lesz az új kétszintes szárny, melynek földszintjén étkezőt, tálalókonyhát, és egy közösségi teret, a felső szintjén pedig tantermeket alakítanak ki.

Ez azonban a bővülésnek csak az első üteme. Úgy kezdték el az építkezést, hogy a rendelkezésre álló 30 millió forintból egyelőre arra futja majd, hogy tető alá hozzák az épületet. A teljes összeg azonban magasabbra rúg.

Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész
"Ennek kb. 120 millió forint a teljes beruházása, ez az összeg sajnos nem áll rendelkezésünkre, de keresztény emberként bizakodunk, vannak ígéretek támogatásra."

Az év közben érkező összegekkel kiegészítve jövő szeptemberben már valószínűleg az új étkezőben ehetnek majd a gyerekek. A második és harmadik ütem megvalósításához olyan pályázatokra várnak, melyre egyházi intézmények is jelentkezhetnek. Ezek segítségével újabb tantermeket, és korszerű tornatermet építenének az iskolához.