Hírek

Bővíti telephelyét a Jabil

2012. december 06., 17:33

A mobiltelefon alkatrészeket gyártó világcég összevonja a most még két telephelyen folyó tevékenységét. A Vásártér utcai üzemcsarnokban ugyanazt a szerviz-szolgáltatást végzik majd, mint eddig, egyelőre változatlan létszámmal. Később azonban munkaerő-felvételt terveznek. A beruházás illeszkedik a város gazdaságfejlesztési koncepciójába, és növeli az iparűzési adóbevételt.

Bővíti telephelyét a Jabil

A Jabil egyike az öt legnagyobb foglalkoztatónak Szombathelyen, jelenleg 1100 dolgozója van. A cég most még két telephelyet működtet a városban, hamarosan azonban minden tevékenységét a Vásártér utcai csarnokban végzi majd. Az összevonáshoz bővíteni kell. Az új üzemcsarnok alapkőletételét februárra tervezik.

Pajor Attila - ügyvezető igazgató, Jabil Magyarország Kft.
"Ez egy 8000 m2-es bővítés ........... egy épületbe."

A fejlesztést saját forrásból valósítja meg a vállalat, de keresik a pályázati lehetőségeket is. Később létszám- és üzletbővítést is terveznek. A város vezetői üdvözölték a beruházást. Marton Zsolt szerint ez nem csak a város adóbevételére lesz hatással, hanem a kis- és középvállalkozói szektorra is.

Marton Zsolt - alpolgármester, Szombathely
"Arra biztatnám a céget, hogy szombathelyi vállalkozásokkal próbálják a fejlesztést létrehozni."

Hende Csaba arról beszélt, hogy a szakképzés gyakorlati szemléletű átalakítása révén a jövőben könnyebben megtalálják a cégek a számukra szükséges kvalifikált munkaerőt. A vállalat jelenleg is keres elsősorban mérnököket és műszaki területen dolgozó szakembereket.