Hírek

Bölcsődét építenek Vasszécsenyben

2011. augusztus 04., 14:42

A tervek szerint 20 gyermeket tudnak majd fogadni nemcsak a településről, hanem a környező falvakból is. Vasszécseny polgármestere azt reméli: az új létesítménnyel erősödik a település megtartó ereje, hiszen az óvoda és általános iskola mellett már bölcsődébe is ide járhatnak a gyerekek, és nem kell őket például Szombathelyre vinni.

Bölcsődét építenek Vasszécsenyben

Renáta kislánya 1 év múlva lesz bölcsődés. Akkor már nem kell Szombathelyre utazni a picivel, hiszen addigra elkészül a faluban is az új bölcsőde.

Györkös Renáta
Én örülnék neki, főleg, hogy egyedül nevelem a gyeremeket. Így legalább szakszerű ellátásban részesülne ha szükség lenne rá és én eltudok helyezkedni. Örülnék.

A napokban kezdődött a 250 m2-es körzeti bölcsőde építése. 2 csoportban, 20 gyermeket tudnak majd fogadni. Nemcsak Vasszécsenyből, hanem a környező településekről is várják a kicsiket. Napkollektor állítja elő a melegvizet, és biomasszával biztosítják majd a fűtést. 1000 m2-es zöldterületen alakítanak ki játékteret, de lesz egy olyan szabadtéri, fedett teraszt is, ahol nyáron aludni is tudnak a gyerekek. A bölcsőde megépítése hozzájárul ahhoz, hogy helyben maradjanak a fiatalok.

Zsolnai Zoltán, polgármester - Vasszécseny
Komplex közoktatás keretében az alapok nagyon fontosak. Mivel addig csak Szombathelyen volt erre lehetőség, azt gondolom, hogy egy hagyomány megteremtéséről van szó. Illetve, mivel az intézményt az óvodával együtt közös intézményként képzeljük el, így felmenő űgban van lehetőség az intézményben maradni és 0-tól 14 éves korig lehet itt helyben az oktatást megszervezni illetve a nevelést is.

Az önkormányzat még 2010-ben pályázott a bölcsőde építésére. A beruházás 80 millió forintba kerül, amelynek 90%-ára kapott támogatást a település, továbbá önerőből 8 millió forintot fordítanak  eszközbeszerzésre. A bölcsőde a tervek szerint év végére készül el.