Hírek

Birkózó sikerek

2011. június 28., 14:21

Folytatták idei remek szereplésüket a Haladás VSE birkózói. Ezúttal két ötödik helyezést értek el a szerbiai szabadfogású junior Európa-bajnokságon.

Birkózó sikerek

Két szabadfogású birkózóval képviseltette magát a Szerbiában rendezett junior Európa-bajnokságon a Haladás VSE: Molnár Bálint a 74, míg Csercsics Richárd a 120 kilósok mezőnyében lépett szőnyegre. Mindketten az ötödik helyen zártak súlycsoportjukban.

Veréb István vezetőedző, Haladás VSE
Elégedett vagyok, mert nagyon erős mezőny volt Zrenjaninban, ahol az egyik legerősebb és legnépesebb mezőny jött össze a junior szabadfogású Európa-bajnokságra. Elégedett vagyok, mert Molnár Bálint nagyon jól birkózott 74 kilóban.


A szombathelyiek 74 kilogrammos birkózója nagyon közel állt ahhoz, hogy dobogós helyen végezzen, ám az elődöntőben grúz ellenfele tusközeli helyzetből jött ki és fordított. A bronzmeccsen pedig egy ukránnal szemben nem volt szerencséje, ám az ötödik hely így is remek eredmény.

Molnár Bálint birkózó, Haladás VSE
Ez eddigi legjobb eredményem. Úgy gondolom elég jól jött, mert végül is nem volt rossz sorsolásom és úgy gondolom, hogy ki tudtam hozni magamból a maximumot.


Csercsics Richárd számára viszont egyértelműen csalódást jelent ez az ötödik hely. A szombathelyiek 120 kilós sportolója érmet szeretett volna nyerni a kontinens-vetélkedésen.

Csercsics Richard birkózó, Haladás VSE
Edzésen nem tudok megfelelő emberekkel birkózni. A súlycsoportomban lévő emberek Magyarországon nem olyan nagy erőt képviselnek. Így nem  vagyok rákényszerítve arra, hogy percenként védjem a lábam ezáltal elkényelmesedtem.


Az edzésekkel azonban ezentúl nem lesz gond, ugyanis hamarosan Szombathelyre érkezik a dél-afrikai junior birkózó válogatott, és a két ország legjobbjai közösen készülnek majd a hamarosan megrendezésre kerülő világbajnokságra.