MNB
MNB - 2

Hírek

Big Band Fesztivál és Magyar Dal Napja

2011. szeptember 06., 22:42

A nyár utolsó szabadtéri zenés hétvégéje lesz szeptember 10-én és 11-én a szombathelyi Fő téren. Az Agora kulturális központ és az Isis Big Band civil egyesület közös szervezésében tartják meg a hagyományos big band fesztivált, valamint másodszor csatlakozik a város a Magyar Dal Napja országos rendezvénysorozatához.

Big Band Fesztivál és Magyar Dal Napja

Hatodik alkalommal lesz Big Band Fesztivál Szombathelyen. Szeptember 10-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a program a Fő téren. Nyolc zenekart hallhat majd a közönség. A múlt század első felében hódított az Amerikában gyökerező stílus. A swing-korszak népszerű tánczenekarainak nyomdokain napjainkban újra egyre-másra alakulnak a big bandek, minden korábbinál szélesebb repertoárral.

Pintér Róbert - elnök, Isis Big Band Egyesület
"A klasszikus darabokon a mai slágerekig, sokféle zenei stílust megszólaltatnak a zenekarok."

Vasárnap a Magyar Dal Napjával folytatódik a zenés hétvége. Országszerte 8 vidéki nagyvárosban és 10 budapesti helyszínen lépnek színpadra a hazai együttesek. Szombathelyen 6 helyi zenekar mutatkozik be délután 3 órától, este 8-kor pedig a Pál Utcai Fiúk ad koncertet. A program végén a Mokka zenekar magyar slágerekkel várja utcabálra a közönséget.

Prieger Szabolcs - programszervező, Agora
"A magyar zenekarok saját számokat játszanak, ha ez angolul szólal meg, az sem kizáró ok, erről szól a Magyar Dal napja"

Körülbelül este 10 órakor még két olyan programot láthatnak az érdeklődők, amelyeket korábban a rossz idő miatt kellett elhalasztani. A Szentivánéji vigasságok nagyszabású tűzijátékát pótolják majd a szervezők, valamint a karneválra ígért látványosságot, a Magma Tűzszínház legújabb, Weöres Sándor Izzik a galagonya című versére koreografált produkcióját.