Hírek

Bencze Tamás marad a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője

2013. május 16., 17:53

A klub három fiatal játékosával is profi szerződést kötött. A sárga-fekete gárdát érintő hírekről az egylet tulajdonosai, vezetői sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Bencze Tamás marad a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely vezetőedzője

A SZOVA-Trend Optika KC kosárcsapatának tulajdonosai rövid megbeszélések után úgy döntöttek, hogy további 1+1 szezonra meghosszabbítják a vezetőedző, Bencze Tamás szerződését. Az megállapodás  értelmében Váradi Kornél marad a szakember segítője.

Lazáry Viktor alpolgármester
“Az elmúlt szezonban végzett munkájával is  elégedettek vagyunk Bencze Tamásnak és a döntés mögött még van egy olyan motíváció is, hogy leültünk többször is és beszélgettünk arról, hogy miként képzeli el a csapat jövőjét, hogyan alakítaná ki a játékosállományt, milyen távra tervez? Végül ezekben is közös nevezőre tudtunk jutni.”

A szombathelyi klub  három fiatal játékosával, Váradi Benedekkel, Bakk Krisztiánnal és Perl Zoltánnal egyaránt két-két esztendőre szóló megállapodást kötött. A vezetőedző egyik feladata lesz, hogy ezeket a tehetséges játékosokat beépítse a csapatba, valamint az, hogy a gárdát a bajnokságban a legjobb nyolc közé vezesse.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
“Én azt gondolom, hogy ez tartható. Nyilván egyeztettünk előtte.Amikor januárban hullámvölgyben voltunk, már akkor beszéltünk a jövőről és a koncepció nagyjából már akkor megfogalmazódott, hogy a saját értékeink beépítése nagyon fontos lesz a következő időszakban.”

A SZOVA-Trend Optika KC tárgyalásokat folytat Bognár Kristóffal, mivel a klub a 18 esztendős tehetséggel is szerződést szeretne kötni. A játékoskeret további kialakítása már Bencze Tamás feladata lesz. Így azokkal a kosarasokkal is megkezdődnek majd a megbeszélések, akikre a szakember igényt tart.