MNB
MNB - 2

Hírek

Barátod a természet - környezetismereti vetélkedő

2012. november 21., 17:59

Termések, gyógynövények felismerése is a feladatok között szerepelt a  "Barátod a természet" elnevezésű környezetismereti városi vetélkedőn. A házigazda-szervező, Simon István Utcai Általános Iskola fennállásának 25., a versenynek 20. évfordulóját ünnepli. A feladatokkal az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra és a természeti értékek védelmére is felhívják a gyerekek figyelmét.

Barátod a természet - környezetismereti vetélkedő

Ezt a vesetisztító gyógynövényt is fel kellett ismernie a diákoknak a vetélkedőn. A "Barátod a természet- a természet érték"  elnevezésű városi versenyre 9 általános iskolai csoport érkezett, akik  már előre készültek környezet- és természetismeretből. A gyerekek már az iskolában megtanulják óvni értékeinket.

Hubay Lili -Zrínyi-Iskola
"Én fontosnak tartom, mert a természetben vannak fák és az tiszta levegőt ad nekünk."

Horváth Patrik-Simon-Iskola
"Nem szoktam kirándulni, de sokszor elmentem Dozmatra meg Sébe is."

A vetélkedőt az iskolában már hagyomány, az idén 20. alkalommal rendezték meg. Az oktatási intézmény az "örökös öko-iskola" cím birtokosa, így kiemelt szerepet kap a környezetvédelem a mindennapokban is.

Takács Imréné-létesítmény-vezető, Simon-Iskola
"Azt a fajta életszemléletet próbáljuk kialakítani a gyerekekben, hogy az egészség mennyire fontos és hogy egészségesen éljenek, hogy minden élő és élettelen természetbeli dolgot értékeljenek. Megismerkedjenek a biztonságot nyújtó és adó szervezetekkel is, hiszen ezen a vetélkedőn mindig a Vas Megyei Rendőrség bűnmegelőzéséi osztálya is jelen van."


A gyerekek kreatívitására, csapatmunkájára is szükség volt a versenyen, s az itt szerzett tudást később az iskolában és az életben is hasznosítani tudják.