Hírek

Az utolsó pillanatban szenvedett vereséget Rapport Richárd sakknagymester

2011. december 07., 16:59

Markus Ragger győzelmével ért véget az a pároscsata, melyet  nyolc napon át vívott az osztrák nemzetközi sakknagymester Szombathelyen Rapport Richárddal. A mérkőzés hatalmas izgalmak után csupán az utolsó partiban dőlt el.

Az utolsó pillanatban szenvedett vereséget Rapport Richárd sakknagymester

Nyolc partit váltott egymással a szombathelyi Claudius Hotelben két fiatal nemzetközi sakknagymester: a 2662 élőponttal rendelkező  Markus Ragger, valamint a 2534 pontot magáénak tudó Rapport Richárd. A pároscsata csupán az utolsó napon dőlt el, amikor is az osztrák sakkozó ötórás küzdelem végén megnyerte a partit, s azzal együtt a mérkőzést is.

Markus Ragger
Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, amely végül a zárónapon ért a csúcspontjára. Rapport Richárd igen  erős és jó ellenfél volt. A szervezésről és a helyszínről is csak jót tudok mondani. Nagyon jól éreztem magam.

A nyolc parti egyértelműen bizonyította, hogy mindkét fél fiatal kora ellenére már most érett sakkozónak minősíthető. Minimális veresége ellenére a Haladás VSE 15 esztendős sportolója bizonyára sokat profitálhat majd a mérkőzésből.

Rapport Richárd sakkozó, Haladás VSE
Gyakorlatilag szerintem 4-5 hetet készültem rá, ami elég komolynak mondható. Szerintem ő is elég  komolyan készült és ez meglátszik a partikon is. Nem véletlen, hogy sok döntetlen volt és  a színvonal szerintem a meccs közepe felé már egész jó volt.

A pároscsatát az internetes közvetítésnek köszönhetően az egész világon nyomon követhették a sakkozás szerelmesei.

Pergel László edző, Haladás VSE
Úgy gondolom, hogy a célt elérte a párosmérkőzés, nagyon színvonalas partikat láthattunk. Nagyon felkészült volt mind a két játékos. Ezt mutatta a megnyitások gyors felvezetése és az utána lévő nagy csaták . Úgy gondolom, hogy ezért jött létre ez a találkozó.

A mérkőzés előtt az osztrák sakkozó a 82., míg a magyar az  546. helyen állt a világranglistán. A szoros eredménynek köszönhetően Rapport Richárd minden valószínűség szerint néhány pozíciót javított besorolásán.