Hírek

Az utolsó öt helyszínen is lezárult az intelligens iskola program

2011. július 27., 18:32

Az utolsó öt helyszínen is lezárult az intelligens iskola program, melynek keretében 23 intézmény kapott új taneszközöket. Az önkormányzat 360 millió forintot nyert a Társadalmi Instrastruktúra Operatív Programban, amelyből interaktív táblákat, multimédiás számítógépeket, digitális tananyagokat vásároltak az iskolák számára. A program hivatalos zárása holnap lesz a Városházán.

Az utolsó öt helyszínen is lezárult az intelligens iskola program

Már helyükre kerültek az új számítógépek a Kanizsai Dorottya Gimnázium nyelvi laborjában. Szeptembertől már ezek segítségével tanulnak a diákok. A 40 darab multimédiás PC mellé nyolc interaktív táblát is kaptak.

"Remélem ha én tudom használni, akkor ti is fogjátok."
A gyerekek ma már digitális világban nőnek fel, fogékonyak az újdonságokra, és a hagyományos módszerek kevésbé érdekesek számukra - mondta el az igazgató.

Módos Tibor - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
"Alapvetően az oktatás alapja nem változik meg. Azt vallom, hogy először is jó pedagógusra van szükség, és az eszköz csak másodlagos. Ezek korszerű eszközök, bekerülnek az oktatás történetébe, és mi használni fogjuk őket."

A Nagy Lajos Gimnázium 39 számítógéppel és nyolc interaktív táblával gyarapodott. Az új eszközöket az iskolában folyó átépítési munkálatok miatt még nem szerelték fel, de várhatóan szeptemberben már használni fogják azokat.

Bartha Gábor igazgatóhelyettes, Nagy Lajos Gimnázium
"Dinamikusabbá lehet tenni az órákat, képeket, videókat lehet bejátszani az internetről. Ez több tárgyból fontos lenne, például történelemből, magam is történelem tanár vagyok. Illetve úgy gondolom, hogy ezek az új eszközök jobban tudják a gyerekeket motiválni."

Ma lezárult a program a Bercsényi- és a Reguly iskolában, valamint az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központban is. A három intézménybe összesen 82 számítógép, 19 interaktív tábla került.