Hírek

Az Unihall újra bezárta a sportegyesületek előtt az Aréna Savariát és a Sugár úti sportcentrumot

2012. április 16., 17:29

A szombathelyi önkormányzat szerint a cég jogsértő magatartást tanúsít. A Falco pedig mindenképpen az Arénában akar pályára lépni pénteken a Sopron ellen.

Az Unihall újra bezárta a sportegyesületek előtt az Aréna Savariát és a Sugár úti sportcentrumot

Ma reggel ismét zárt ajtók fogadták a sportolókat az Aréna Savariánál. Az üzemeltető Unihall Kft. úgy döntött, hogy nem biztosítja a sportolási lehetőséget azoknak, akiknek nincs szerződésük. A kft. sajtótájékoztatón  ismertette álláspontját.

Pintér-Péntek Imre tulajdonos, Unihall Kft.
A mai naptól kezdve csak az jöhet be az Aréna Savariába illetve a Sugár úti sportcentrumba, akinek érvényes szerződése van. Akiknek nincs, azt nincs módunk beengedni. Azért nincs módunk beengedni, mert nem akarjuk anyagilag finanszírozni. A másik oldalon pedig ha beengedünk ide valakit és bármilyen sérülés következik be, én nem akarom a büntetőjogi felelősséget ezért vállalni.

Az önkormányzat 2012. március 30-án megkötötte a támogatási szerződéseket a szombathelyi egyesületekkel, azaz a kluboknak lenne pénzük arra, hogy fizessenek  a sportkomplexum használatáért. Az Unihall Kft. azonban még nem kötött szerződést a klubokkal, sőt ez ügyben meg semkereste őket áprilisban.

Lazáry Viktor alpolgármester
Én úgy gondolom, hogy az önkormányzat a szerződésben foglalt kötelezettségeit maradéktalanul teljesítette. Ellentétben az Unihall Kft-vel, aki viszont nem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségét, nem üzemelteti a sportcsarnokot, hiszen fizikailag is bezárta a sportcsarnokot. Erről egyébként semmilyen hivatalos tájékoztatást, információt, közlést nem adott a sportegyesületeknek.

Az önkormányzat szerint az Unihall Kft. jogsértő magatartást tanúsít és amennyiben nem változtat azon, a város jogi útra tereli az ügyet, ami   akár a szerződés felbontásához is vezethet. Addig azonban vannak sürgősebb feladatok is, például a Falco pénteki mérkőzésének megrendezése.

Gráczer György ügyvezető, Falco-SZOVA KC
Én úgy gondolom, hogy ha mi piaci alapon ki akarjuk bérelni az Aréna Savariát, akkor egy üzemeltető cég nem mondhatja azt, hogy nem.

A Falco kosarasai mindenesetre hétfő esti edzésüket az Aréna Savariában tarthatták meg. Arra azonban nincs semmi garancia, hogy pénteken is ott fogadhatják a sárga-feketék a Sopron csapatát.