Hírek

Az országos squash versenysorozat egyik állomása volt Szombathelyen

2012. január 24., 17:48

Az Öntöde Fallabda Club rendezvényén összesen  tizenketten léptek pályára. A  viadal egyik legfontosabb célja  játéklehetőség biztosítása volt amatőr sportolók számára.

Az országos squash versenysorozat egyik állomása volt Szombathelyen

Szombathelyről, valamint Sopronból érkeztek amatőr versenyzők arra a fallabda viadalra, amelyről a legjobbak az országos döntőbe  jutottak tovább. A tizenkét játékos először  csoportmérkőzéseken bizonyíthatott, majd a legjobbak a helyosztókon léptek pályára.

Csitkovics Gábor szakosztályvezető, Öntöde Fallabda Club
Országos szinten viszonylag sokan neveztek. Minden nagyobb városban meg lehet tartani ezt a versenyt. Viszont most elég kevesen neveztek a szombathelyi fordulóra, mert már elcsúszott az időpontunk. Már novemberben kellett volna lejátszani ezt a versenyt. De nem tudtunk pályát adni, mert annyi versenyünk volt ebben az időszakban.

Mivel a szombathelyi versenyen csak amatőrök indulhattak, elég nagy volt a tudáskülönbség a játékosok között. A lényeg azonban a játék szeretete volt, így valamennyi mérkőzés  jó hangulatban, sportszerűen zajlott.

Sáli Barna versenyző,  Soproni Megasport
Egy rendkívül jó sportnak tartom kondícióilag a squasht. Sokat kell gondolkodni, taktikázni. Teljesen jó sportnak találom.

A vasi megyeszékhely a közeljövőben több jelentős fallabda versenynek ad majd otthont: lesznek egyéni-, valamint csapatversenyek is. Legközelebb  február 12-én ragadnak ütőt  a Szombathelyről, valamint a környező nagyvárosokból érkező squash-játékosok az Öntödében.