Hírek

Az Orbán-kormány falurombolása - Jobbik sajtótájékoztató

2011. november 25., 17:30

Bana Tibor az önkormányzati törvénytervezet vitájában elhangzottakat ismerette, Rába Kálmán pedig a párt akcióira hívta fel a figyelmet. Balassa Péter elmondta, az elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztoshoz fordul a SZOVA 2007-es ingatlanvásárlásai miatt.

Az Orbán-kormány falurombolása - Jobbik sajtótájékoztató

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy az önkormányzati törvény tervezett változtatásai a vidék elsorvasztásának lehetőségét vetítik előre - mondta Bana Tibor, országgyűlési képviselő. A tervek szerint a 2000 fő alatti kistelepülések 2013-tól nem tarthatnak fenn önállóan polgármesteri hivatalt.
"A megyében található 216 településből több mint 200-ban a lakosságszám nem éri el a 2000 főt. Ezek azok a települések, amelyek a legrosszabbul fognak járni a módosításokkal." A párt megyei elnöke  példaként említette az Őrséget, ahol 12 település kényszerülne összefogásra. Hangsúlyozta:  az ehhez hasonló lépések sértik az autonómiát és felgyorsíthatják a falvak elnéptelenedését. A Jobbik a tervezet visszavonását sürgeti. Rába Kálmán megyei képviselő elmondta, december 10-én szakmai konferenciát rendeznek a kérdésről, és Vas megyébe is megérkezik a majd a "Vidék koporsója", mely a kistelepülések elsorvasztásának veszélyére hívja fel a figyelmet. Balassa Péter a sajtótájékoztatón a Fidesz teljesítményét 0-ra értékelte, mert nem vizsgálták ki a gyanús ügyeket. Pedig több milliárd forintos kár érte a várost a SZOVA Zrt. négy évvel ezelőtti ingatlanvásárlásai miatt.
" Dr. Budai Gyula kormánybiztoshoz fogok fordulni és a Jobbikszombathelyi szervezete levélben fogja tájékoztatni az akkori ügyek kivizsgálásával kapcsolatban."
A párt szombathelyi képviselője azt is elmodta, hogy az ügyben a rendőrség is vizsgálódik.