Hírek

Az olimpiára készül Fazekas Róbert

2011. szeptember 16., 16:13
Fazekas Róbert, a Haladás VSE diszkoszvetője sajtótájékoztató keretében értékelte a tegui világbajnokságon nyújtott teljesítményét, valamint ismertette a londoni olimpiával kapcsolatos terveit. A szombathelyi sportoló egy egyéni szponzori szerződésnek köszönhetően az eddiginél jóval kedvezőbb feltételek között készülhet a jövő évi ötkarikás játékokra.
Az olimpiára készül Fazekas Róbert
Fazekas Róbert számára nem  hozott sikert a  Dél-Koreában megrendezett  világbajnokság, ugyanis a Haladás VSE sportolója három érvénytelen kísérlettel nem jutott a diszkoszvetés 12-es döntőjébe. A vasi atléta és stábja elemzete a vb-n történteket és most már határozottan  derűlátással  tekint a jövőbe.

Fazekas Róbert  - diszkoszvető, Haladás VSE
"Nagyon fiatal a mezőny, az élmezőny. Mi igazából nem rudtuk,  hogy ez a 67-68 méter körüli eredmény ez náluk egy fejlődési szakasz vagy itt meg is rekednek. De úgy néz ki, hogy maximum 68-69 méterre képessek a legjobbak. Én úgy gondolom, hogy ez egy jó felkészüléssel tartható."

Fazekas Róbert jelenleg egyhónapos pihenő idejét tölti, utána kezdi csak el a felkészülést a következő szezonra, melynek csúcspontja természetesen a londoni olimpia lesz. A tervek szerint ezúttal is Szombathelyen és a horvátországi Splitben végzi majd az edzéseket a sportoló.

Annus Adrián - edző, Haladás VSE
"A helyszínen nem tervezünk semmiképpen változtatást, de a mennyiségben igen. Tehát szeretnénk minimum egyszer, de lehet, hogy kétszer még pluszban visszamenni. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy már decemberben is le fogunk menni két hétre. És akkor két hét ott, két hét itthon, két hét ott, két hét itthon."

Az  új  szponzori szerződésnek köszönhetően Fazekas Róbert hasonló feltételek mellett készülhet majd, mint nyugat-európai vetélytársai. Azaz minden tényező  adott lesz ahhoz, hogy Londonban feltegye a koronát amúgy sem sikertelen pályafutására.