MNB
MNB - 2

Hírek

Az októberi közgyűlés előzetese

2013. október 31., 02:29

Ismét a rendes időben, a hónap utolsó csütörtökén, reggel 9 órakor ül össze Szombathely Megyei Jogú Város képviselő testülete, hogy megtárgyalják a város aktuális ügyeit. Az előzetesen kiadott napirend szerint 45 előterjesztésről kell állást foglalniuk a képviselőknek.

Az októberi közgyűlés előzetese

Várhatóan élénk vitára ad majd okot az Integrált Városfejlesztési Stratégia tárgyalása, amelyben a városközpont funkcióbővítő megújításáról, a Körmendi út – Óperint utcai szociális célú rehabilitációról és az "Új Városliget építése Szombathelyen" projektről kell dönteniük a képviselőknek.

Minden évben az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt előterjesztés a város következő évi költségvetési koncepciója, valószínűleg ilyen lesz a 2014-es is.

Szombathely szeretné méltóképpen megünnepelni Szent Márton születésének 1700. évfordulóját, az ehhez szükséges feltételek biztosításáról is ezen az ülésnapon születik határozat.

Téma lesz az önkormányzati utak téli üzemeltetése, és a köznevelési rendszer átalakítása is. A nyílt ülés végén hangzik majd el a beszámoló az előző közgyűlés óta eltelt időszak fontosabb eseményeiről és itt lesz lehetőség interpellációkra, kérdések feltevésére is.

Az ülésről reggel 9 órától élő közvetítést láthatnak a www.sztv.hu és www.szombathelyi7.hu honlapokon.