Hírek

Az MSZP is feljelentést tesz - sajtóközlemény

2010. szeptember 16., 15:46
A Népszava Online oldalán és a tizszazalek.blog.hu blogon megjelent hangfelvételen elhangzó beszélgetés tökéletesen beleillik abba a sorba, amely az Oregon-üggyel kezdődött és a Benczúr Óvoda ablakcseréivel kapcsolatos botránnyal zárult az elmúlt hetekben. - írja sajtóközleményében az MSZP.

Az MSZP már áprilisban kezdeményezte az Oregon-ügy vizsgálatát, mivel sejtethető volt, hogy valami nincs rendben a Savaria Rehab-team Nonprofit Kft. közreműködésével végzett felújítási munkálatokkal. Az utolsó bizonyíték arra, hogy gyanúnk alapos volt, a ma megjelent hangfelvétel. Így már értjük, miért akadályozta Marton Zsolt és Szakály Gábor végig a vizsgálatot.

Sem a sajtó munkatársainak, sem a város vezetőinek, sem a hivatal munkatársainak nem sikerült a mai nap délelőttjén a Savaria Rehab-Team vezetőit utolérni a Népszavában megjelent hangfelvételek kapcsán. Érdekes az is, hogy Veres Zoltán reggel elérhetetlen volt, később már arról tájékoztatták dr. Czeglédy Csaba alpolgármestert, hogy egy hete szabadságra ment. Szabadságolási papírjai azóta sem kerültek elő.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja a Fideszt – emlékezve Orbán alig pár hónapja elhangzott beszédére, amelyben azt mondja hogy a korrupciót politikai oldaltól függetlenül üldözni kell – tisztázza képviselőit, akik előkelő helyen szerepelnek a szombathelyi Fidesz kompenzációs listáján is. Félő, hogy olyan emberek kerülhetnek be ősszel az önkormányzati testületbe, akik arra érdemtelenek.

Az ügy részleteire – a hangfelévtelen elhangzott személyek kilétére, az elhangzottak valóságtartalmára – rendőrségi vizsgálat tehet pontot, ezért büntető feljelentést teszünk.

Szombathely, 2010. szeptember 16.
MSZP Szombathelyi Szervezete