Hírek

Az LMP üdvözli a szombathelyi kisközösségek támogatását - Sajtóközlemény

2011. március 29., 13:20
Szombathely Kulturális és Sport Bizottsága a héten döntött arról, hogy a város feladat-ellátási megállapodást kössön három olyan civil szervezettel, melyek egy-egy városrészi kisközösség életben tartásáért eddig is sokat tettek. A kisközösségeket támogató Lehet Más a Politika üdvözli a döntést.

A Herényi és a Zanati Kulturális, valamint a Derkovits Városrészért egyesületek után további három városrészi civil szervezettel fog várhatóan Szombathely feladat-megállapodási szerződést kötni. A Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör, valamint a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány mellet, az LMP javaslatára ezentúl a Petőfi Telepért Egyesület is a várossal kötött külön megállapodással látja el feladatait.
Az LMP üdvözli a kezdeményezést, hiszen a fenti civil szervezetek évek óta magas szinten látják el vállalt feladataikat és tartják életben a városrészi kisközösségeket. A Lehet Más a Politika szerint fontos a helyi kezdeményezések támogatása és a kisközösségi kultúra védelme, ezért minden olyan kezdeményezés mellé állunk a jövőben is, amely ezen értékek megóvását, illetve a helyi közösségek megerősítést jelenti.

Szombathely, 2011. március 29.

Lehet Más a Politika (LMP) Szombathelyi Szervezete