Hírek

Az LMP sajtóközleményei

2011. január 07., 10:45
"Európai hangnemet a helyi politikába!"  "Az LMP szerint csak az elit számára nyitott a közös bál"


EURÓPAI HANGNEMET A HELYI POLITIKÁBA!


Január 1-től hazánk tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét. A magyar EU elnökséget fokozott figyelem kíséri mind az európai és nemzetközi politikusok, mind az újságírók részéről.
Az EU elnökség lehetőségeket jelent, de kötelezettségekkel is jár: fél éven keresztül nekünk kell az európai eszmeiséget képviselni a világban. Nem csak az országos politikában, de helyben is.
A választások óta eltelt időszakban tovább folytatódtak Szombathelyen a sokszor éles, többször durva, személyeskedésektől sem mentes politikai ütésváltások. A Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete arra kéri a helyi közéletben résztvevő szervezeteket, hogy a most megkezdett EU elnökség ideje alatt, majd azt követően is találjanak vissza az európai hangnemhez! A viták szakmai, ha kell ideológiai alapon folyjanak és ne személyes ellentétek mentén.   
Európa ránk figyel. A felelősségünk nagy.

2011. január 6.
Lehet Más a Politika Szombathelyi Szervezete

 

 

Az LMP szerint csak az elit számára nyitott a közös bál

 

Nemrég Kovács Ferenc, a Vas Megyei Önkormányzat elnöke és dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a két önkormányzat 2011-ben együtt tartja hagyományos bálját. A két politikus szerint a közös bálra a mértéktartás lesz a jellemző, hisz mostanában hivalkodó bálnak nincs helye.
A Lehet Más a Politika Vas Megyei és Szombathelyi Szervezete egyetért a két önkormányzat elhatározásával, mely az esemény visszafogottságára irányul. A közös bálra való belépő ára azonban megdöbbentő nagyságú, minden korábbinál magasabb: a tavalyi városi bálra való belépőjegyek árának háromszorosa. A 15.000 Ft-os belépőt csak a legjobb módban élők képesek kifizetni, így a rendezvény a helyi politikusok és vállalkozók eliteseményévé válik, miközben a szombathelyi és Vas megyei átlagembereket kiszorítják róla.
A Lehet Más a Politika helyi szervezetei szerint nem lehet mértéktartó bálról beszélni, miközben a részvételi feltételek csak a gazdagok számára adottak.


2011. január 7.

Lehet Más a Politika Vas Megyei és Szombathelyi Szervezete