Hírek

Az év onkológusa – az én orvosom

2012. április 24., 17:28

A Magyar Rákellenes Liga 2012-ben is meghirdette pályázatát. A legtöbb szavazatot Halász Gyöngyi, a Markusovszky Kórház fül-orr-gégészetének főorvosa és a pécsi gyermekklinika osztályvezetője kapta, így ők vehették át a Dollinger-emlékérmet.

Az év onkológusa – az én orvosom

Egy zarándokútról szóló élménybeszámolót hallgatnak az ÉLet GÉge NÉlkül Klub tagjai. Köztük Czobor József is, akinek több mint 10 éve távolították el a gégéjét. Azóta maga is rendszeresen látogatja a kórházban a műtét előtt álló betegeket, később segíti rehabilitációjukat,

Czobor József
"Főleg annak tudok örülni, amikor egy új tagunk, akinek kivették a gégéjét, kimondja az első "a" betűt, ami a legnehezebb. Annak az egész csapat úgy tud örülni."

A Magyar Rákellenes Liga szombathelyi alapszervezete 16 éve alakult, akkor még a gégeeltávolítottak és családtagjaik számára. Később más betegséggel élők is csatlakoztak.

Dr. Halász Gyöngyi - főorvos
"Fontos, hogy megérezzék, hogy nincsenek egyedül ebben a betegségben. Rengeteget tud adni egy sorstárs a másiknak, és én is nagyon sok szeretetet kapok tőlük."

A daganatos betegeket segítő orvosok tevékenységét ismeri el a liga a Dollinger Gyula-emlékéremmel - a betegek javaslata alapján. Horváth László a műtétje után egy évvel alapítóként csatlakozott a klubhoz feleségével együtt.  

Horváth Lászlóné
"16 éve vagyunk a klub tagjai. Férjem is, és én is nagyon sok segítséget kaptunk. Mi -ahhoz képest amit egy évig kínlódtunk és nehezen éltünk meg- itt a klubban felszabadultan, minden gátlás nélkül, jól érezzük magunkat."

Az ÉLGÉNÉ klub rendszeresen szervez szakmai előadásokat,  beszédrehabilitációs foglalkozásokat, a tagok látogatják betegtársaikat. De a szórakozásra is marad idő. Kirándulásokat vagy éppen farsangi mulatságot is tartanak.