Hírek

Az első osztályba jutott a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata

2013. június 10., 18:34

Megnyerték a bajnokságot, azt követően pedig sikerrel vívták meg a Szeged elleni osztályozót, így ősztől az élvonalban szerepelhetnek Mucsi Péter tanítványai. A gárda tagjai Puskás Tivadar polgármestertől vehették az aranyérmeket.

Az első osztályba jutott a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata

Óriási fölénnyel, veretlenül nyerte meg a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata az NB II. Nyugati-csoportjának küzdelmeit. Mucsi Péter tanítványai ünnepélyes keretek között a Sugár úti sportcentrumban Puskás Tivadar polgármestertől vehették át aranyérmeiket.

Puskás Tivadar polgármester
“Büszkék lehetünk és büszkék is vagyunk mi szombathelyiek, hogy ismételten a csapatunk ott van, ahova való, az NB I-ben a legjobbak között. Én nagyon örülök neki, hogy veretlenül, ráadásul a felnőttek és a juniorok is.”

A szombathelyi csapat a szezonban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A gárda játékában nem voltak hullámvölgyek, ami főként annak köszönhető, hogy mind mentálisan, mind pedig fizikálisan remekül felkészültek a bajnokságra.

Simon Judit csapatkapitány, Vasi Sport Akadémia
“Nagyon sokat edzettünk. Egy nagyon jó csapatot sikerült végre összehoznunk erre az idényre. Tényleg csak az edzés a lényeg. Heti ötöt edzettünk és meglett végre a gyümölcse.”

A Vasi Sport Akadémia a bajnokság megnyerése után a Szeged elleni osztályozón kiharcolta az NB I-be jutást. Az élvonalbeli szereplés azonban nagyon komoly  anyagi terhet jelent majd a klub számára. A jelenlegi állás szerint összejöhet a pénz az NB I-re.

Mucsi Péter vezetőedző, Vasi Sport Akadémia
“Úgy készülünk, hogy az NB I-ben fog szerepelni a csapat. Úgyhogy az ehhez vezető út első lépéseit megtettük. Önerőből nem valószínű, hogy meg tudjuk tenni ezt. Az első évben mindenképpen kell a város erkölcsi és bizonyos mértékű anyagi segítsége is.”

Az élvonalhoz némileg át kell alakítani majd a gárda keretét. A Vasi Sport Akadémiánál abban bíznak, hogy a játékosok zöme marad és melléjük sikerül majd pár húzóembert is igazolniuk. Ebben az esetben nem lehet gond a bentmaradás az NB I-ben.