Hírek

Az első helyen végzett Szabó Viktória a párbajtőrözők keszthelyi Olimpici Grand Prix-versenyén

2013. március 28., 19:20

A szombathelyi sportoló a döntőben a román kadet válogatott tagját, Predescut győzte le jelentős hátrányból fordítva  15:14-re.

Az első helyen végzett Szabó Viktória a párbajtőrözők keszthelyi Olimpici Grand Prix-versenyén

Folytatta idei parádés szereplését Szabó Viktória. A Szombathelyi  Vívóakadémia párbajtőrözője Keszthelyen, az Olimpici Grand-Prix versenysorozatába tartozó Balaton Kupán lépett pástra és az újonc lányok  ötvenfős mezőnyében verhetetlennek bizonyult, az első helyen végzett.

Szabó Viktória párbajtőröző, Szombathelyi Vívóakadémia
"Nagyon-nagyon örültem ennek a sikernek. A verseny Keszthelyen volt, a kedvenc csarnokomban. A csoportkörök után a táblára elég előkelő helyezéssel kerültem fel, ahol aztán 2-3 szoros asszóm is volt és ezeket sikerrel tudtam megvívni. Aztán a döntőben is 8:5-ről fordítottam."

A szombathelyi sportoló egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt, ám ott már óriási csatát kellett vívnia a miskolci színeket képviselő Egerszegivel, a vége 15:14 lett Szabó Viktória javára. A fináléban aztán ugyanilyen arányban nyert a román kadet válogatott  Predescuval szemben, úgy, hogy ellenfele többször is vezetett három ponttal.

Patócs Zsolt vezetőedző, Szombathelyi Vívóakadémia
"Nagyon örültem ennek a sikernek Viki részéről. Nála első sorban pszichésen kellett túllépni bizonyos dolgokon. Most végre eljutottunk odáig, hogy vert helyzetből, nagy hátrányból is sikerült fordítania. És ez a végén ki is domborította magát."

Szabó Viktória nagy sikerének köszönhetően feljött a sorozat összetett versenyének második helyére. Jelenleg csupán négy pont a hátránya az éllovas mögött.  Az Olimpici Grand-Prix következő állomása május közepén Békéscsabán lesz.