Hírek

Az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet a 18. Egészség-napok Szombathelyen

2013. június 27., 18:05

Szűrővizsgálatokkal, tánccal várták az érdeklődőket a Kámoni Arborétumban a nyitónapon, ahol az érdeklődők a szelíd gyógymódokról is kaphattak információkat. A hétvégén is folytatódik  a programsorozat. A Tófürdőn például bőrgyógyászati rákszűrést tartanak, felhívják a figyelmet a dohányzásmentes életre és az egészséges ételekre is.

Az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet a 18. Egészség-napok Szombathelyen

Sport, tánc, masszázs és relaxálás a természetben – erről szólt a mai nap a Kámoni Arborétumban. A programon sok kisgyermekes család is részt vett. Az egészség-napokkal idén a prevenció fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Prugberger Emil, az egészségügyi szakmai bizottság elnöke
„A megelőzés a leglényegesebb. Gyakorlatilag van egy primer prevenció, ami az egészséges életmódot szolgálja, van a szekunder prevenció, ami a szűréseknek és a betegségeknek a korai felismerését segíti elő, és van a tercier prevenció, ami már a kifejlődött betegségnek a korai kezelése.”

Ma tartották az idei, immár 18. szombathelyi Egészség-napok első programjait. Az egészséges életmódról szóltak a rendezvények a Kámoni Arborétumban. A látogató- és oktatóközpontban tartott nyitókonferencán elhangzott: az egészség kulcsa, harmóniában lenni a természettel.

Schirilla György, életmód tanácsadó
„Azt szoktam mondani, az egyik bölcsességem az, hogy a múlt halott, a jelen formálható, a jövő építhető. Tehát mindenképpen a jelen életünket kell formálni ahhoz, hogy szép jövőnk legyen, és annál boldogabb ember nincs, akinek van jövőképe, aki szeret előre nézni, belenéz a fénybe és boldog.”

Az Egészség-napok sorozata pénteken és szombaton is folytatódik. A városházán, a Művészetek Házában, és a Savaria Moziban is tartanak előadásokat, egyebek között a mozgás fontosságáról,
 a gyermekkori fogápolásról, a HPV védőoltásról is.