Hírek

Az asztalitenisz krémje Szombathelyen

2013. november 06., 17:56

49 ország fiatal ping-pongosai mérik össze tudásukat Szombathelyen. Vasárnapig tart a nemzetközi verseny, amely az idei utolsó kvalifikációs torna a következő ifjúsági olimpiára.

Az asztalitenisz krémje Szombathelyen

Megkezdődött a Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Asztalitenisz Verseny Szombathelyen. Az Arena Savariában 5nap alatt 360 sportoló méreti meg magát a 22 asztal körül. A magyar szövetség szerint Szombathely tökéletes helyszín a verseny megrendezésére.

Fehér László – alelnök, Magyar Asztalitenisz Szövetség
„Ugye ez a sportág is, mint a sportágaknak a nagyon nagy része, főváros-centrikus, és nagyon örültem, hogy Szombathely város vezetése, amikor az asztalitenisz szövetségnek a munkatársai voltak lenn, és tudott olyan feltételeket biztosítani, hogy külön beütőterem, külön csarnok, megfelelően itt 30asztalt fel tudnak rakni.”

Hasonló nagyságrendű asztalitenisz versenynek utoljára 1966-ban adott otthont Szombathely. A mostani esemény tájékoztatóján elhangzott: az önkormányzatra számíthat az asztalitenisz sport Szombathelyen.

Sági József – elnök, Kulturális és Sportbizottság
„Ebben az évben például, külön költségvetési soron kettőmillió forinttal támogatja a szombathelyi asztaliteniszt az önkormányzat volt, amikor kicsit több volt, volt, amikor kicsit kevesebb, de a kettőmillió forint idén ott van, tehát ezzel is kívánjuk fényezni, hogy a támogatást megadjuk.”

A mostani versenyen, a világ szinte minden tájáról érkeztek versenyzők. A magyar színeket 48 asztaliteniszező képviseli. 3 Vas megyei versenyző is ütőt ragad a vasárnapig tartó megmérettetésen.