Hírek

Az alapszakasz elsőség küszöbén a Falco

2012. március 19., 17:31

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 24. fordulójából előrehozott mérkőzésen az utolsó előtti helyen álló Jászberény otthonában nyert az éllovas Falco-SZOVA KC Szombathely 101:89 arányban.

Az alapszakasz elsőség küszöbén a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 24. fordulójából előrehozott mérkőzésen lépett pályára Jászberényben a listavezető Falco-SZOVA KC Szombathely. A tabella alsó régiójában tanyázó újonc hazaiak decemberben az Aréna Savariában sima, 18 pontos verséget szenvedtek, így aztán minden a vasi sárga-feketék győzelmét vetítette elő. Ráadásul a szombathelyi csapatból Will Tamás is felépült sérüléséből, ennek köszönhetően a Falco a legerősebb keretével utazhatott az idegenbeli derbire. Mindezek ellenére a berényiek kezdtek jobban: 13:7-re húztak el az első percekben. Bencze Tamás gyors időkérése sem segített sokat, ugyanis az első negyed végén még mindig a hazaiak jártak egy triplányival előbbre. A második negyedben aztán beleerősítettek a szombathelyiek és a Kálmán László-Szabó Zsolt duó találataira alapozva átvették  a vezetést. A hazaiak azonban nem hagyták magukat és légiósaik vezérletével ott loholtak a vasiak nyakában. Az első félidő végére azonban így is kilences pontos előnyre tudott szert tenni a Falco.
Fordulás után nem sokat változott a játék képe: a szombathelyiek diktálták a tempót, a jászberényiek pedig megpróbáltak látótávolságon belül maradni. Ebben az időszakban Chad Timberlake és Harazin Tamás is csatlakozott pontgyártásban a végig remeklő Kálmán Lászlóhoz, így ők hárman vitték hátukon a Sugár úti alakulatot. A zárónegyed 79:67-es Falco vezetésről kezdődött és a sárga-feketék ezt a 12 pontos előnyt a mérkőzés végét jelző dudaszó pillanatáig meg is tartották. A szombathelyiek magabiztos győzelmüknek köszönhetően bebiztosították első helyüket a bajnokságban. A sárga-feketék szombaton 15 óra 45 perckor a Körmend gárdáját fogadják az Aréna Savariában. A vasi rangadót a SportKlub televízió élőben közvetíti.