Hírek

Ayala előadás - szerdán délután a Váci Mihály Utcai Idősek Klubjában járt

2022. szeptember 29., 16:40

Az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények és a balesetek megelőzése címmel tart országos előadássorozatot Illés István - művésznevén Ayala - nyugdíjas klubokban, szociális otthonokban. 11 alkalommal Vas megyei településekre is ellátogat, hogy felhívja az idősek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre. Szerdán délután a Váci Mihály Utcai Idősek Klubjában járt.

Ayala előadás - szerdán délután a Váci Mihály Utcai Idősek Klubjában járt

Több mint 30-an hallgatták a könnyed stílusú, sok-sok poénnal fűszerezett előadást. Illés István nyugalmazott rendőrként és humoristaként is ismert, fellépésein garantált a jókedv, miközben a résztvevők hasznos információkkal is gazdagodnak. Az egyórás előadás első felében olyan tipikus, időseket érintő bűncselekményekről beszélt mint a besurranás, az unokázós csalók vagy a pénzváltással kapcsolatos átverések. Kell egy egészséges gyanakvás, nem szabad hinni a kellemes stílusú, udvarias idegeneknek, zárni kell az ajtókat, kertkapukat - erre hívta fel a figyelmet. Szó esett a banki csalásokról is, és arról, hogyan kerülhetők el a közúti balesetek időskorban, amikor már tompábbak a reflexek. Az előadás második felében Ayala humoros történetekkel és slágerekkel szórakoztatta a hallgatóságot.

Illés István "Ayala" - ny. r. ezredes, humorista
"A bűnözői társadalom egy rétege rászállt az idősekre, hiszékenyebbek, gyengébbek, könnyebben támadhatók. Több módszerrel is folyik ez a bűnmegelőzési munka, az enyém különleges, mint rendőrtiszt és humorista a kettőt egybefontam, és meggyőződésem, hogy akkor érnek célba az óvó gondolatok, ha azt jókedvvel, jó hangulattal, közös énekléssel, de mindig visszatérve az alapgondolatra, hogy vigyázz magadra, mert veled is előfordulhat."