Hírek

Aula avatóval és szavalóversennyel vette kezdetét a Váci-hét

2011. december 13., 23:10

December 21-ig tart a rendezvény. A Váci Iskola diákjai fellépnek Idősek Klubjában, a Fő téren, és ünnepi műsort adnak a Markusovszky Kórházban.

Aula avatóval és szavalóversennyel vette kezdetét a Váci-hét

Ilyen a Váci Iskola új aulája. Egy új közösségi tér, amelyben már egy kiállítás is helyet kapott. Alig néhány hét alatt, összefogással sikerült kialakítani az iskolai rendezvények és programok egyik új helyszínét.

Németh Gábor, igazagtó - Váci Mihály Általános Iskola
Ez régen aula volt. Az aulából szükségtantermek lettek, azokból számítógépes tanterem, majd teleház. És most újra aula.

Marton Zsolt avatta fel az új aulát. Ez volt az idei Váci-hét egyik nyitó rendezvénye. Az alpolgármester, aki maga is ebbe az iskolába járt, félmillió forinttal támogatta az új közösségi tér kialakítását, amelyen szülők és önkéntesek is sokat dolgoztak. Marton Zsolt köszöntőjében utalt rá: az iskolában ebben az évben is sikerült fejlesztéseket végrehajtani.

Marton Zsolt, alpolgármester
Hiszen kitudtuk cserélni a nyílászárókat, amire nagy szükség volt, hiszen az iskola megnyitása óta ugyanazok a nyílászárók voltak, a bejárati ajtót leszámítva.

Az avatást követően az iskola diákjai megkoszorúzták Váci Mihály  Emléktábláját. Ezt követően került sor a hagyományos szavalóversenyre.

A versenyen a város és városkörnyéki iskolák felső tagozatos tanulói vettek részt. A Váci-hét keretében az iskola diákjai fellépnek a Váci utcai Idősek Klubjában, szereplnek a Fő téren, műsort adnak a kórházban, és a programsorozat részeként kerül sor december 15-én a Benedek Elek mesemondó-versenyre is.