Hírek

Augusztus 20-i ünnepségek

2010. augusztus 19., 16:10
Augusztus 20-án egész nap lesznek programok városszerte. A karneváli forgatagon túl, ekkor rendezik meg az 1000 éves Vas megye rendezvénysorozatának záróeseményét, de hivatalos városi ünnepségen is emlékezik a város az államalapítás évfordulójára.
Augusztus 20-i ünnepségek

Az ünnepi program hagyományosan a Szent István szobornál kezdődik. Itt fél 9-kor Veres András megyés püspök celebrál szentmisét, majd megáldja az új kenyeret. 10 órakor katonai tiszteletadással vonják fel a nemzeti zászlót, majd a fúvószenekar, az Ungaresca és a Boglya együttes közreműködésével ünnepi műsor következik. Ünnepi beszédet dr. Ipkovich György polgármester mond.

A megemlékezés zavartalan lebonyolítása érdekében 8.25 perctől kb. háromnegyed 11-ig forgalomkorlátozás lesz a Szent István-szobor környékén. Több kereszteződést is lezárnak a Brenner Tóbiás körút, Kálvária utca, Szent László király utca útvonalon. A rendőrség ezen idő alatt a helyijáratos autóbuszok kivételével a gépjármű forgalmat eltereli. Az eredeti forgalmi rend az ünnepség befejezését követően áll helyre.

Augusztus 20-án ér véget az 1000 éves Vas megye programsorozata is. A megyei közgyűlés és a települési önkormányzatok képviselői a megemlékezés helyszínéről zászlós menetben vonulnak át a Vasi Múzeumfaluba, ahol elültetik a Megye Életfáját. Itt néptáncegyüttesek és hagyományözők adnak zenés, táncos műsort, majd bemutatják az évfordulóra restaurált 17. századi megyecímeres történelmi zászlót.