MNB
MNB - 2

Hírek

Atlétikai diákolimpia a Sugár úton

2013. április 30., 18:26

Négy napon át rendezik meg különböző korcsoportokban az atlétikai diákolimpiai városi egyéni és csapat döntőit a Sugár úti sportcentrumban. A legjobbak a megyei fináléba kvalifikálják magukat.

Atlétikai diákolimpia a Sugár úton

Országos szinten is a szabadtéri atlétikai szezon nyitányát jelentik a diákolimpia városi döntői. Szombathelyen a Sugár úti sportcentrumban mérték össze négy napon át tudásukat a sportág legjobbjai.

Geröly Zsolt testnevelő, Derkovits-iskola
“Azt hiszem, hogy az idei év is mutatja, hogy már évek óta mindenféle támogatást megkapunk erre. Nagyon nagy dolog, hogy érmeket tudunk adni a gyerekeknek. Ezzel a piciket is nagyon fel lehet dobni. Talán ennek is köszönhető, hogy évek óta emelkedik a résztvevők létszáma.”

A III. és IV. korcsoport városi döntőjére több mint 10 iskola közel 100 atlétája adta le a nevezését. A gyerekek futó- és ugrószámokban versenghettek a helyezésekért.

Lengyák György utánpótlás referens, Magyar Atlétikai Szövetség
“Most a városi III-IV. korcsoportos diákolimpián kicsit feldobódtam, mert sokan jelentek meg. Az év eleji eredmények azért még tükröződnek. De a merítési lehetőség akkor is nagy az atlétika részére.”

A résztvevők  között nagyon sok olyan diák is volt, aki inkább labdajátékokban jeleskedik, de kiegészítésként atlétikában  is elindult. Velük szemben óriási előnnyel rendelkeztek azok, akik egyesületben atlétizálnak.

Kőhalmi Mercédesz atléta, Neumann-iskola
“100 és 300 méteren fogok indulni. 300 méteren az a célom, hogy 45 mp-n belül fussak. A Szombathelyi Sportiskolába járok edzésekre. Elég jó szokott lenni itt a verseny. A versenybírók is segítőkészek.”

Az atlétikai  diákolimpia városi döntőinek zárásaként május 21-én az I. korcsoport döntőit rendezik még meg. Azt követően a legjobbak már a megyei fináléban folytathatják a versengést.