Hírek

Atlétika diákolimpia megyei döntőt rendeztek a Sugár úti atlétikai centrumban

2012. április 26., 18:15

A nyílt verseny legkiemelkedőbb eredményét az a Kása Tibor érte el, aki  400 méteres síkfutásban 47,8 másodperc alatt ért célba. Ez az idő nemzetközi szinten is figyelemre méltó.

Atlétika diákolimpia megyei döntőt rendeztek a Sugár úti atlétikai centrumban

Idén a szokásosnál jóval korábban rendezték meg az atléták diákolimpiájának nyílt megyei döntőjét. A két napos viadalon  elvben csak az V. és VI. korosztályba tartozó tanulók indulhattak volna, de a rendezők lehetőséget adtak idősebb sportolóknak is arra, hogy versenyezhessenek. Ennek köszönhetően állhatott rajthoz  Kása Tibor is, aki 400 méteres síkfutásban nemzetközi mércével mérve is figyelemre méltó eredménnyel nyert: 47,8 másodperc alatt teljesítette a távot. Kétszáz méteren azonban a nagy ellenszél miatt nem tudott jó időeredményt elérni.

Kása Tibor atléta, Haladás VSE
Ez volt az első szabadtéri 400 méterem most az idén. Én úgy gondolom és más is úgy gondolja, hogy 47,8-cal már lehet mit kezdeni. Ez akárhogy alakulhat. Idén szeretném megcélozni az Európa-bajnokságot egyéniben 400-on. Ahhoz 1:46 körüli futást szeretnék produkálni.

Annak ellenére, hogy a verseny nyílt volt, bizony eléggé foghíjas volt a mezőny: több futó- és ugrószámban is alig-alig volt induló. Ennek ellenére több olyan eredmény is született, ami feltétlenül bizakodásra adhat okot az országos döntő előtt. Nem véletlen, hogy a szakemberek kifejezetten derűlátóan tekintenek a jövőbe.

Lengyák György vezetőedző, Haladás VSE
Három-négy első helyet várok a futóktól. És hát a dobóktól remélem, hogy odateszik magukat. Gondolom most is szép számban indulnak majd a dobók. Végül is mind a Dobó SE és a Haladás versenyzői. Főleg a Dobó SE-ből indulnak sokan és az országoson mindig is jól képviselték a megyét a dobók.

Az atléták diákolimpiájának  nagy  döntőjét idén Budapesten rendezik június elején. Addig akár még javíthatnak is eredményeiken azok a  vasi sportolók, akik  a megyei versenyről  is jó eredményekkel kvalifikálták magukat az országos fináléba.