Hírek

Atléta edzőtábor a Sugár úti sportcentrumban

2011. augusztus 24., 16:30

A  rekkenő hőségben megtartott edzéseken   a Haladás VSE, a Delfin Sportiskola, valamint az Egyetemi SE sportolói  nagy elánnal végzik a gyakorlatokat.

Atléta edzőtábor a Sugár úti sportcentrumban

Az utóbbi 20-25 esztendőben szinte csak a dobószámokról szólt a vasi atlétika. A Szekszárdon megtartott országos bajnokságon azonban két futó-, valamint egy ugró számban is érmes helyezést sikerült megcsípniük megyénk versenyzőinek, akiket a Friedmanszkiné Mohácsi Éva-Lengyák György edző duó készített fel az erőpróbára.

Friedmanszkiné Mohácsi Éva edző, Haladás VSE
Azon dolgozunk most már nem csak a Haladás egyesülete, hanem a Delfin Sportiskola egyesülete, az Egyetemi SE meg a Haladás, hogy végre itt Szombathelyen a futóatlétika újra olyan legyen, mint amilyen régen. Tehát méltó legyen régi hírnevéhez. Mert azért nem kell elfelejtenünk, hogy Halmosiné Séfer Rozália nagyon spok évig életben tartotta a futóatlétikát.

A magyar bajnokságon a haladásos Virovecz István távolugrásban végzett  bronzérmes  helyen. Klubtársa, Kása Tibor viszont két futószám után is dobogóra állhatott: 400 méteren  harmadik lett, míg a 200 métert megnyerte.

Kása Tibor atléta, Haladás VSE
Októbertől elkezdünk alapozni. Én jövőre szeretnék kijutni az olimpiára 4X400-on. Meg is van rá az esély. Egyéniben viszont nem tudom. Talán 400-on ha tudok javítani akkora időt, mint idén.

A  három vasi klub atlétái hétfőn kezdtek edzőtáborozni a Sugár úton. Az alapos fizikai igénybevétel a hét végéig tart. Aztán egy kis szusszanásnyi pihenő következik az októberben kezdődő alapozás előtt.