Hírek

Átadással egybekötött Sportnap

2011. július 01., 13:19

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Sportnapot. Az esemény helyszíne ezúttal Vasalja lesz, a  program csúcspontja pedig a felújított sportöltöző átadása.

Átadással egybekötött Sportnap

Mintegy 8 millió forintból újították fel a vasaljai sportpálya öltözőjét. A helyi önkormányzat ebből 6,5 milliót teremtett elő, míg másfelet pályázaton nyertek. A megújult létesítményt 18. Vas Megyei Sportnap keretén belül adják át.

Gombás Alajos polgármester, Vasalja
Ez  első sorban a megyei II. osztályú labdarúgócsapat bázisa mondhatom úgy. Ez egy játszótér, egy aszfaltos focipálya mellett van, tehát minden van ott a környékén az öltözőnek. Mindenki nyugodtan használhatja a szabadidő hasznos eltöltésénél, tehát bármire.


Az ünnepélyes átadás mellett egész napos programmal várja az érdeklődőket a helyi önkormányzat, az esemény rendezője, a Vas Megyei Sportigazgatóság. A tervek szerint több mint ötszázan vesznek majd részt a szombati rendezvényeken.

Dr. Varga Zoltán igazgató, Vas Megyei Sportigazgatóság
Sokkal nagyobb az érdeklődés, mint egy városban. Ez érthető is, ugyanis a városokban sokkal több program van. A kistelepüléseken a sporton és a tűzoltóegyesületen kívül nincs más szervezet, amely ilyeneket esetleg meg tud szervezni. Ami az igényeket illeti, az óriási.


A sportigazgató elmondása szerint amíg más megyékben nincsenek ilyen jellegű rendezvények, addig Vasban az anyagi nehézségek ellenére is sikeresek a programok. Már eddig is több település jelentkezett a jövő évi, azaz a 19. Megyei Sportnap megrendezésére.