Hírek

Aranykalászos gazdatanfolyam indult Vépen

2012. január 27., 20:00

Idén is sokan jelentkeztek a képzésre. A cél, hogy olyan elméleti tudást kapjanak a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek, melynek segítségével hatékonyabban tudják munkájukat végezni. Emellett a mezőgazdasági pályázatoknál is fontos, hogy a jelentkezőknek megfelelő agrár végzettségük legyen.

Aranykalászos gazdatanfolyam indult Vépen

A talaj szerkezetéről, fizikai, kémiai tulajdonságairól is tanulnak a tanfolyam résztvevői. 15-en jelentkeztek a képzésre. Vannak, akik már több éve dolgoznak a mezőgazdaságban, de eddig nem volt hozzá képzettségük, ezért iratkoztak be.

Dávid Szabolcs
Sok plusz információt takar ez a képzés, például növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel, amik egy része tapasztalati úton megszerezhető, de így egy összetettebb képet kapunk az egészről.

Résztvesznek a tanfolyamon olyanok is, akik korábban más szakmában dolgoztak.

Csáki László
Szellemi tőkét kaptam a családban. Ahhoz, hogy az ember érvényesülni tudjon szükség van valamilyen szintű végzettségre, amellyel pályázatokon ellehet indulni és bízom benne, hogy sikeresen is részt lehet venni.

Hetente egyszer találkoznak a diákok a vépi iskolában. Az iskola már hosszú évek óta szervezi a tanfolyamot. Szakemberek szerint fontos, hogy jól képzett szakemberek dolgozzanak a mezőgazdaságban.

Ugróczky Ferenc, igazgató - FVM DASZK Szakképző Iskola - FVM Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Akiknek biztos gazdasági ismereket nyújt. Akik pedig benne vannak olyan járulékos ismereteket, kommunikációs, adózási ismereteket, ami eladhatóvá teszi a szakmát.

Áprilisban vizsgával zárul a tanfolyam. OKJ-s bizonyítványt kapnak a résztvevők.