MNB
MNB - 2

Hírek

Amikor a suszter elhagyja a kaptafát - Szombathely az árvízkárosultakért

2010. augusztus 16., 13:32
"Amikor a suszter elhagyja a kaptafát" - ezzel a címmel rendeznek kedden jótékonysági koncertet az észak-magyarországi árvízkárosultak javára Szombathelyen. Civil szervezetek, intézmények, egyesületek, vállalkozók fogtak össze, hogy megvalósulhasson a rendezvény.
Amikor a suszter elhagyja a kaptafát - Szombathely az árvízkárosultakért

A játékos gálaműsor egyik fő attrakciója lesz, amikor politikusok és sportolók dirigálják a Savaria Szimfonikus Zenekart. Karmesteri pálcát ragad Ipkovich György polgármester, Puskás Tivadar országgyűlési képviselő, Tóth Péter, a Haladás csapatkapitánya és Pankár Tibor, a Falco kosarasa. Vezényletükkel Strauss és Brahms művei hangzanak el. Ezt követően kosárlabda- és futballmérkőzésekre kerül sor a szimfonikusok, politikusok, a Falco és a Haladás sportolóinak részvételével.

A gála kedden este fél 8-kor kezdődik az Aréna Savariában. A bevétel teljes összegét az árvízsújtotta Sajókeresztúr és Sajóecseg újjáépítésére ajánlják fel a szervezők.

Program:
Brahms: 1. Magyar Tánc – vezényel: Tóth Péter, Haladás, csapatkapitány
Brahms: 5. Magyar Tánc – Pankár Tibor, Falco
Strauss: Éljen a Magyar – Puskás Tivadar
Strauss: Radetzky induló – Ipkovich György
Km.: Savaria Szimfonikus Zenekar

Kosárlabda és futball mérkőzések, vegyes csapatok (politikusok,((4 MSZP, 4 Fidesz)) Falco, Haladás játékosok, szurkolók, szimfonikus zenészek)

Közben tánc: Street style, törzsi fúziós világtánc, hastánc

Műsorvezető: Horváth Nóra, közvetítő: Varga Jenő

Kapunyitás: 19.00h, kezdés: 19.30h

Nyeremény-sorsolások (aláírt labdák, belépők a magyar-ukrán meccsre, stb.)