Hírek

Amerikai foci a Rohonci úton

2011. július 05., 11:25

Nem sikerült a divízió II-es bajnokság döntőjébe jutnia a Haladás-Crushers amerikai futballcsapatának, ugyanis a vasiak 26:20-as vereséget szenvedtek az Újpest Bulldogs gárdájától a Rohonci úti stadionban.

Amerikai foci a Rohonci úton
Népes szurkolótábor, több mint ezer néző előtt lépett pályára a Rohonci úti stadionban a Haladás-Crushers és az Újpest Bulldogs amerikai futbballcsapata. A két gárda mérkőzésének tétje nem volt kisebb, mint a divízió II-es bajnokság döntőjébe jutás. A pontvadászat  alapszakaszát  ugyan az igen előkelő   második helyen zárták a szombathelyiek, ennek ellenére a vendégek kezdték jobban a találkozót és rövid időn belül jelentős előnyre tettek szert.  A folytatásban aztán szabályos üldözőversenybe  fogtak a vasiak, ám végül 26:20-as vereséget szenvedtek. Pedig még a zárónegyedben is volt lehetőségük az egyenlítésre.

A Bulldogs elleni mérkőzésen a Haladásból Janzsó Csanád kettő, míg Zax Norbert egy toouch down--t ért el. Ennek ellenére  egyikük sem volt boldog a találkozó után. Bár  Janzsó véleménye szerint nincs ok a szomorkodásra.

A Haladás-Crushers csapata számára  ezzel a vereséggel befejeződött a szezon. A szombathelyiek a négy között zártak, így jövőre bátran megcélozhatják a feljutást. Annyi biztos, hogy az érdeklődésből kiindulva  Szombathelyen egyértelműen van igény az élvonalbeli amerikai futballra.