MNB
MNB - 2

Hírek

Alsóházi rangadót nyertek a szombathelyi kézis lányok

2012. december 04., 17:46

Remek hajrájának köszönhetően 26:23-ra legyőzte a Haladás VSE másodosztályú női kézilabdacsapata a Pénzügyőr-Spartacus együttesét. A szombathelyiek győzelmüknek köszönhetően feljöttek a tabella 12. helyére.

Alsóházi rangadót nyertek a szombathelyi kézis lányok

Az NB  I/B-s női kézilabda-bajnokság Nyugati-csoportjának 11. fordulójában alsóházi rangadót játszottak Szombathelyen, ahol a Haladás VSE a Pénzügyőr-Spartacus együttesét fogadta. A mérkőzésen felváltva vezettek a küzdő felek: hol a hazaiak, hol  a vendégek jártak előrébb egy-két góllal. A derbi hajrájának 23:21-es fővárosi vezetésről futottak neki a csapatok. Az utolsó percekben aztán teljesen váratlanul   egy 5:0-ás szakaszt repesztettek a vasiak, akik így 26:23 arányban meg is  nyerték a folytatásra nézve rendkívül fontos   találkozót.

Koroknai Viktória kézilabdázó, Haladás VSE
"Mindenképpen lelkitartást adhat, hiszen az elmúlt mérkőzéseken nem tudtunk pontokat szerezni, ahogy kellett volna. Mindenképpen jó dolognak tartom, hogy a mai mérkőzést meg tudtuk nyerni. A csapatnak mindig jót tesz, ha két pontot tud szerezni az adott mérkőzésen."

A fővárosiak elleni siker volt a Haladás csapatának harmadik győzelme ebben a szezonban. Bölöni Roland együttese mindhárom alkalommal hazai környezetben győzött. Idegenben azonban eddig egyetlen pontot sem tudtak gyűjteni a vasi kézilabdázók. 

Bölöni Roland vezetőedző, Haladás VSE
"Utóbbi időben hazai pályán már egész szép teljesítményeket tudunk nyújtani és azt gondolom, hogy bárki ellen fel tudjuk venni a harcot. Még az idegenbeli mérkőzésekkel vannak problémáink. Ott sajnos nem tudjuk hozni ezt a formánkat,  ami hazai pályán többször is sikerült már."

A  Haladás csapatának a Pénzügyőr elleni győzelmének köszönhetően már hat pontja van, amivel a zöld-fehérek feljöttek a tabella 12. helyére. A vasiak a pontvadászat következő körében a Rinyamenti KC otthonában lépnek pályára.