Hírek

Állásbörze óriási érdeklődés mellett

2011. október 05., 16:24

1000 betöltetlen álláshely közül válogathattak az érdeklődők a ma rendezett Állásbörzén. Mintegy 40 cég állított fel standot, és már nyitáskor tumultus volt, hogy a munkalehetőségekről érdeklődjenek. A megyében az elmúlt hónapokban egyébként javult a munkaügyi helyzet: egyre többen találnak maguknak munkát és több a bejelentett álláshely is.

Állásbörze óriási érdeklődés mellett

Nagy volt a zsúfoltság ma az Oladi ÁMk-ban. Mintegy 40 vállalat, munkaközvetítők, tanácsadó cégek kínáltak álláshelyeket, képzéseket. Itt voltak a legnagyobb cégek: az LUK, a Bpw, az Epcos. És rengeteg volt az érdeklődő is. Tamás operátorként szeretne elhelyezkedni, de dolgozna a szakmájában hegesztőként is.

Mihályi Tamás
4-5 standot látogattam meg eddig. Több helyre beadtam a jelentkezésemet. Meglátjuk.

Mintegy 1000 álláshely közül válogathattak az érdeklődők a börzén. A cégek képviselői azt mondták: sok esetben már itt megtalálják azokat az embereket, akikkel később együtt is dolgoznak majd.

ING Biztosító Zrt.
Akik az állásbörzésre jönnek bátran megállnak a standunkon. Többen is voltak akik érdeklődtek, de olyan is volt, aki az információs füzetben látta a jelenlétünket és telefonált, hogy hol vagyunk. Van jó pár ember aki szeretne üzetkötő lenni.

A munkaügyi központnál mintegy 500 bejelentett álláshelyet tartanak nyilván, a támogatott álláshelyek nélkül, mondta Rodler Tamás. Javulást tapasztalnak ezen a téren.

Rodler Tamás, mb. igazgató - Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja
Állásajánlataink száma meghaladja a 2010-eset, és megközelíti a 2009-est. Van érdeklődés.

A megyében jelenleg a regisztrált munkanélküliek száma közel 9000. Ez 2000-2500 fővel alacsonyabb mint a tavalyi évben.