Hírek

Akciók, leárazások a boltokban

2011. július 01., 13:18

Megkezdődtek a nyári leárazások a Fő téri üzletekben. 10-30, de akár 50%-kal is olcsóbban vásárolhatunk egyes boltokban. A kereskedők szerint a vásárlók keresik, várják az akciókat.

Akciók, leárazások a boltokban

Nemcsak a jóidő csábítja a Fő térre az embereket ezekben a napokban. Egyes üzletek már elkezdték a leárazásokat. Balázs is az akció miatt tért be az egyik belvárosi üzletbe.

Dienes Balázs
Mindig keresem az akciókat. Minden hónapban körül szoktam nézni, hogy hol vannak akciók. Ha találok olyat amit kedvező, szeretek vele élni.


Különböző mértékű kedvezményeket kínálnak a kereskedők a szezonális termékekre. Van, ahol már június elején elkezdték a leárazást, mert hamarosan megérkezik az őszi árukészlet. Más üzletek csak pár hét múlva indítják akciójukat. Ebben az üzletben is lehet leárazott termékekkel találkozni. Rákos Péter azt mondja: az emberek keresik az akciókat, hogy mit tudnak olcsóbban megvenni. És így legalább nem marad raktáron az áru.

Rákos Péter, divatáru kereskedő
Sokan megnézik az akciókat, kérdezik, hogy lesz-e akció, milyen, mekkora engedmény, mert megvárják azt. Vagy ha bejön valaki nadrágot venni és látja, hogy felsők is levannak árazva, végignézik, hogy találnak-e valamit és megveszik.


Egyes kereskedők szerint ha marad a jóidő, akkor akár szeptember közepéig-végéig is eltarthatnak az akciók. Vagy a készlet erejéig.