MNB - 2
MNB

Hírek

AGORA-Nyár

2013. május 29., 18:17

Kicsiknek-nagyoknak egyaránt tartalmas szórakozást ígérnek az AGORA nyári programjai, amely részleteiről egy szerdai sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Tánc, zene, fesztivál és gyermektáborok is helyet kaptak a színes palettán.

AGORA-Nyár

Június nyolcadikán 48. alkalommal rendezik meg a Savaria Táncversenyt, amelyet számos nagyrendezvény követ még a nyáron. A program összeállításánál a szervezőknek több dolgot is figyelembe kellett venniük, hangzott el egy szerdai sajtóbeszélgetésen.

Prieger Szabolcs
„Próbáljuk a hagyományos elemeket megtartani és egy-két új dolgot is. A nagyrendezvények közül ismét lesz Savaria Táncverseny, ismét lesz Szentivánéji Vigaszságok, a jubileumhoz közeledő Bloomsday programsorozat, és lesznek új elemek is, megpróbálkozunk egy nemzetközi világsztár Szombathelyre csábításával.”

A mozi árkádok június és július hónapban kéthetente szombat délelőtt művészi piaccá alakul majd, augusztus elsején a 30 y zenekar ad akusztikus koncertet a Ferences Kertben. Ezen a napon ismét útjára indul a zenekarról elnevezett buszjárat is. Az ötlet Marton Zsolt alpolgármestertől származik, aki reméli, új színt hozhat a város kulturális életébe. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők. Őket különböző táborokba várják.

Kiss Andrea, szakági vezető, AGORA
„Az AGORA helyszínén hét héten át tartanak a táborok, és ebben közel tíz táborról beszélhetünk, míg az Oladi KIKI három héten át hét különböző táborba várja az érdeklődőket. Említettem, hogy óvódások és kisiskolások, ez nem véletlen, hiszen mindegyik tematikus tábor.”

Folytatódik a határ menti együttműködés is, a Szombathelytől húsz kilométerre fekvő Bildeinnel vette fel a kapcsolatot a kulturális központ.

Hans Jörg Schrammel, igazgató, Picture On fesztivál
„Az együttműködés elsősorban a marketing területén lesz nagyon fontos és érdekes, hiszen közösen törekszünk arra, hogy kölcsönösen reklámozzuk egymás rendezvényeit, tehát mi az AGORA rendezvényeit fogjuk Ausztriában, ők pedig törekednek arra, hogy a mi rendezvényeinket reklámozzák. „

A 350 fős falu a Szentivánéji Vigasságokon már be is mutatkozik,  egy augusztusi fesztiváltjukat kínálnak kedvezményes belépőjegyeket. A nyári rendezvények sorát szeptemberben 8-án a Magyar Dal Napja zárja.