Hírek

A világhírű szerző, Paul Maar vendégeskedett a Mesebolt Bábszínházban

2013. június 04., 19:46

A német meseírónak nagyon tetszettek a műveiből készült darabok és  reméli, hogy még további  alkotásait is repertoárjára tűzi majd a szombathelyi teátrum.

A világhírű szerző, Paul Maar vendégeskedett a Mesebolt Bábszínházban

Paul Maar hétvégét rendeztek a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban. A program keretében bemutatták a világhírű szerző Hoppláda, Tessék engem megmenteni, valamint Felbukkan egy szombóc című művét is. A főként gyermekekből álló publikum mindhárom darabot kitörő lelkesedéssel fogadta.

Kovács Géza igazgató, Mesebolt Bábszínház
“Mindenképpen mind a három előadás nagy sikerrel futott, hiszen a Hoppláda most már a 60. előadás környékén jár és a másik kettő előadás is elég sokat ment. Azoknak még folyamatos az élete. Dehát a Hoppláda is most volt egy 9 előadásos sorozaton a Vörösmarty Színházban Székesfehérváron.”

A Maar-mesék  nem csak a nézőknek, hanem a színészeknek is óriási élményt jelentenek. Nem véletlen, hogy valamennyien szívesen szerepelnek a szerző műveiből készült daraboknak.

Kovács Bálint bábszínész, Mesebolt Bábszínház
“Szerintem az a legfantasztikusabb a darabjaiban, hogy kifejezetten gyerekeknek szólnak. Tehát egyik sem hasonlít a másikra és mégis mindegyik megtalálja a gyerekek ízlését, a humorát. Azt szeretem talán a legjobban, a humorát a gyerekek felé.”

Az előadásokat a helyszínen tekintette meg a szerző. Paul Maar-nak mindhárom darab nagyon tetszett.  Az író bízik a további együttműködésben a Mesebolt Bábszínházzal.

Paul Maar író
“Remélem, hogy további együttműködést fog eredményezni ez a kapcsolat. Nagyon örülnék, ha a színház egy követketkező darabomat is felvenné a repertoárjába. Ha Németországban bábszínházas fesztiválok lesznek, akkor kezdeményezni fogom, hogy ezt a színházat is hívják meg.”

A Mesebolt Bábszínház művészeinek a következő hetekben is sűrű a programjuk. Naponta lépnek fel szombathelyi bölcsődékben, ezen kívül pedig szerepelnek majd a Budapesti Gyermekszigeten és a Pécsi  Országos Színházi Találkozón is.