Hírek

A Videotont győzte le az Illés Akadémia

2013. szeptember 20., 18:12

Megszerezte első győzelmét az U17-es kiemelt országos labdarúgó-bajnokságban az Illés Akadémia csapata. A szombathelyiek remek játékot nyújtva 5:0-ra verték meg a Videoton hasonló korosztályú együttesét.

A Videotont győzte le az Illés Akadémia

Két nyeretlen gárda, a tabella utolsó helyén tanyázó Illés Akadémia és a 13. pozíciót elfoglaló Videoton találkozott Szombathelyen az U17-es bajnokság 6. fordulójában.  A mérkőzést határozottan jól kezdték a vasiak, már a 10 percben megszerezték a vezetést. A Koller Zoltán és Bánfalvi Attila által felkészített együttes a folytatásban is remek  teljesítményt nyújtott  és végül 5:0-ás vereséggel  küldte haza a székesfehérvári csapatot.

Fodor Ákos labdarúgó, Illés Akadémia U17
“Elég hajtós mérkőzés volt, szerencsére az elején meg tudtuk szerezni a vezetést. Nagyon kellett a csapatunknak már a győzelem. Öt mérkőzés után ez volt az első. Edzéseken is nagyon odatesszük magunkat, mert győztes típusok vagyunk és nem szeretünk veszíteni.”

Az Illés Akadémia U17-es együttesének  a győzelemnek köszönhetően immár három bajnoki pontja van, amivel  feljött a  gárda a tabella 13. helyére. A mezőny nagyon sűrű, egy újabb sikerrel akár három-négy pozíciót is javíthatnak  majd Fodorék.

Koller Zoltán edző, Illés Akadémia U17
“Én úgy gondolom, hogy itt nagyon sok hasonló képességű csapat fog egymás ellen mérkőzéseket vívni. Hiszen eddig is, bár szenvedtünk súlyos vereséget, sokáig úgy álltak azok a mérkőzések, hogy akár a vezetést is megszerezhettük volna, illetve szoros volt a meccs. Én azt mondom, hogy itt hasonló képességű csapatok vannak.”

A pontvadászat hetedik fordulójában egy nagyon nehéz mérkőzés vár a vasi fiatalokra, ugyanis a bronzérmes pozíciót elfoglaló Rába ETO otthonában lépnek pályára. A találkozót a sorsolás alapján szeptember 30-án, szombaton 13 órakor rendezik Győrben.