Hírek

A vidék koporsója - A Jobbik országjáró halottaskocsija Szombathelyen

2011. december 16., 17:40

A párt így tiltakozik az új önkormányzati törvénytervezet ellen, amely szerintük a kistelepülések autonómiájának minimálisra csökkentését fogja eredményezni.

A vidék koporsója - A Jobbik országjáró halottaskocsija Szombathelyen

Minderről Samu Tamás Gergő a Jobbik Országos választmányának alelnöke, Bana Tibor, a párt vasi elnöke, és Rába Kálmán a Jobbik megyei közgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a megyeháza előtt.

A halottaskocsi a Megyeháza elé érkezett ma délután. A Jobbik a vidék koporsóját szállító járművel arra akarja felhívni a figyelmet, hogy szerintük a tervezet ellehetetleníti a kistelepülések jövőjét. Ma több, Vas megyei településen is jártak,  tárgyaltak a polgármesterekkel a törvénytervezetetről.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik Országos Választmányának alelnöke
halálba taszítja a kormány és az országgyűlés kétharmados többsége a kistelepüléseket. Ezt szimbolizálandó indult útnak ez az autó, ez a koporsó, amelynek vége az lesz, hogy a végszavazás előtt, 19-én, azaz hétfőn visszaérkezik a koporsó a Parlament elé, és egy demonstráció keretében próbálja meg rábírni a képviselőket, a kormánypártiakat, hogy ne szavazzák meg az előterjesztést.

A tervezet szerint a 2000 fő alatti településeknek önkormányzati társulásokat kell majd létrehozniuk. A Jobbik vasi elnöke elmondta: mindent megtesznek, hogy a törvénytervezetet a jelenlegi formájában ne fogadják el, de érdemi módosítások már valószínűleg nem lesznek.

Bana Tibor, országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke
„Vas megyét különöséen hátrányosan érinti az új önkormányzati törvény, hiszen mindannyian tudjuk, hogy megyénk aprófalvas megye."

Rába Kálmán, megyei képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom
„Ami most jelen pillanatban Magyarországon folyik, az minden csak nem a magyar nemzet érdekében tett lépések."

Rába Kálmán, a Jobbik megyei képviselője arra is kitért, hogy tragikomikusnak tartja, hogy még mindig nem készült el a megyeházán a jövő évi költségvetés, és azt sem tudni, hogy milyen forrásai és kiadásai lesznek a Vas Megyei Önkormányzatnak.