Hírek

A város legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázó diákjai

2012. január 12., 16:26

A városi rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia versenyeit rendezték meg a Szombathelyi Műjégpályán. A korcsoportok legjobbjai a Jászberényben megrendezésre kerülő országos döntőben képviselhetik majd a vasi megyeszékhely színeit.

A város legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázó diákjai

Közel 10 szombathelyi oktatási intézmény, több mint 100 diákja vett részt a városi rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpia versenyein. A gyerekek 6 korcsoportban álltak rajthoz a futamokon, melyek távja 222 és 666 méter között változott.

Tóth András szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
Mi például úgy jöttünk ki, hogy a Szombathelyi Sportiskola Korcsolya Szakosztálya és a Korcsolyázó Diáksport Egyesület illetve a többséget az  oladi Simon István Utcai Általános Iskola diákjai teszik ki. Mi körülbelül 60 fővel veszünk részt most ezen a rendezvényen.

A legnépesebb küldöttséggel érkező Simon István Utcai Általános Iskola diákjai remekül szerepeltek, messze ők nyerték a legtöbb érmet, ami a hagyományokat is figyelembe véve megszokottnak mondható.

Kovács Rezsőné intézményvezető-helyettes, OÁMK Simon István Utcai  Ált. Isk.
Iskolánkban közel 20 éve folyik korcsolya  oktatás illetve működik sportkorcsolya osztály. Jelenleg a korcsolya oktatást Tóth András kollégám végzi. A korcsolyát szerető és korcsolyázni akaró tanulókat a korcsolyás diáksport egyesületünk gyűjti be, fogja össze.  

A versenyzők között voltak egészen amatőrök és többszörös országos bajnokok is. Az azonban valamennyiükben közös volt, hogy a győzelem reményében léptek jégre.

Tausz Hanna versenyző, OÁMK Simon István Utcai Ált. Isk.
Szeretek korizni, országos bajnok szeretnék lenni. Nagyon szeretem a jégkorit és a görkorit is és az iskolánkban van egy kori egyesület is.

A korcsoportok legjobbjai az országos diákolimpiai döntőbe jutottak, melyet Jászberényben rendeznek majd. A szombathelyi küldöttség több  bajnokesélyessel utazik majd a versenyre.