Hírek

A Teke diákolimpia területi döntője

2012. március 02., 17:12

A Vas Megyei Tekezők Szövetsége a Horváth-Gravitáció TK négysávos automata pályáján rendezte meg a sportág diákolimpiájának területi döntőjét. A viadalról a kategóriák legjobbjai a budapesti országos fináléba kvalifikálták magukat.

A Teke diákolimpia területi döntője

A teke két fellegvárából, Zala illetve Vas megyéből érkeztek versenyzők a diákolimpia területi döntőjére Szombathelyre. A sportolók "A" és "B" korcsoport profi illetve amatőr kategóriájában indulhattak. Összesen közel ötven tekéző vett részt az egész napos viadalon.

Molnár Tibor elnökségi tag, Vas Megyei Tekézők Szövetsége
A verseny színvonala nagyon jó. Mind Vas megyében, mind pedig Zala megyében az amatőr sportolókat és az igazolt sportolókat nagyon jó edzőgárdák oktatják, tanítják. Ami nagyon fontos a teke további fejlődéséhez. A verseny színvonala nagyon jó, a pálya nagyon jól elő van készítve.

A remekül felkészített sportolók óriási csatákat vívtak, több kategóriában is csak egy-két fa döntött a helyezések sorsáról, pedig a sorrend 60 illetve 120 gurítás után alakult ki. A Zala megyei versenyzők összességében picivel jobb teljesítménnyel rukkoltak ki, de a vasiak is alaposan kitettek magukért.

Berta Dorina versenyző, Apáczay-iskola
Hetente két edzésem van:  kedden és csütörtökön. Keresztes Károly az edzőm. Nagyon sokat  segít és tökéletesen támogat bennünket mindenben.

A profik közül kategóriánként 2-2, míg az amatőrök közül 1-1 versenyző  jutott tovább a fővárosi országos fináléba. A szakemberek véleménye szerint a nyugat-magyarországi tekézők szinte valamennyien éremesélyesként utaznak majd Budapestre.