MNB
MNB - 2

Hírek

A szombathelyi futsaltörténelem eddigi legnagyobb sikere

2013. március 11., 17:31

Második helyen végzett a Magyar Kupa győri döntőjében a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapata.

A szombathelyi futsaltörténelem eddigi legnagyobb sikere

Remek hangulatban készültek a Magyar Kupa négyes döntőjére a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapatának játékosai, ugyanis utolsó bajnoki mérkőzésüket hátrányból fordítva sikerült megnyerniük a Gödöllő együttese ellen. Ráadásul  Fortuna istennő vigyázó tekintetét a vasiakon tartotta akkor, amikor az illetékesek elkészítették a "Final four" sorsolását, ugyanis a papíron legkevésbé veszélyes ellenfelet, a Szegedet rendelte a szombathelyiek útjába.

Horváth Péter labdarúgó, Swietelsky-Haladás VSE
"A papírforma.....kerülünk."

Horváth Levente legénysége aztán ha nehezen is, de élt a lehetőséggel az elődöntőben és 8:5 arányban legyőzte a Tisza-parti együttest. A mérkőzés félidejében ugyan 4:2-re még az alföldi gárda vezetett, ám végül a vasi zöld-fehéreknek sikererült fordítaniuk és háromgólos diadalt aratniuk. A fináléban aztán Európa egyik legjobb csapata, a több magyar válogatottal, valamint remek   légióssal felálló Rába ETO várt a vasiakra. Az első játékrészben mégkitűnően  tartotta magát a Haladás, ám a második 20 percre elfogyott az erő és 7:1-es vereség lett a vége.

Halmos Máté labdarúgó, Swietelsky-Haladás VSE
"Csak az eredmény....menetelésünk."

A Magyar Kupa ezüstérme a vasi klub történetének eddigi legnagyobb sikere. A szombathelyi csapat négy NB I-es gárdát búcsúztatva  jutott el a fináléba, ahol egyáltalán nem vallott szégyent a bombaerős ETO ellen sem.