MNB
MNB - 2

Hírek

A szombathelyi Fő téren is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját

2012. december 03., 17:39

Szombaton este mintegy 1500 ember volt tanúja az ünnepi pillanatnak. A következő hetekben a karácsonyi ünnepekre készülünk, a keresztény hívők számára pedig ez az időszak a Krisztus eljövetelére való felkészülés, a csendes várakozás időszaka.

A szombathelyi Fő téren is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját

Idén is sokan voltak kíváncsiak az első adventi gyertya meggyújtására a Fő téren.

Herczeg Zsuzsa
"Nagyon fontos számunkra az otthoni környezetben is az advent időszaka, és hogy a gyerekek lássák azt, hgy a város és az emberek hogyan készülnek karácsonyra."

Hoffer József
"Ez egy igazi karácsonyi időszak, a megbékélés időszaka kezdődik, és mivel mindig ilyen szép műsorral kezdik ezt az időszakot Szombathelyen, verssel, zenével, úgy éreztük, itt a helyünk."

Az ünnepet a Polgármesteri Hivatal versmondói nyitották meg, ezután az alpolgármester lépett a színpadra.  

Marton Zsolt alpolgármester
"Ezért gyűlünk itt minden évben össze advent első hétvégéjén a Fő téren, hogy együtt ünnepljünk és éljük át a várakozás hétvégéjét, miközben kigyullad az első adventi gyertya. Kívánom, hogy a Fő tér a következő hetekben olyan hely legyen, ahol az emberek a szó valóságos és átvitt értelmében is egymásra találjanak."

A köszöntőt rövid istentisztelet követte.

"Dicsértessék a Jézus-Krisztus, Áldás, békesség, Erős vár a mi Istenünk."

A három történelmi egyház képviselői közös szertartáson fohászkodtak, majd átvonultak Ávár Tibor gyertyakészítő mester alkotásához, ahol Marton Zsolt lobbantotta fel az első idei ünnepi lángot. Nem csak a gyertyagyújtásra voltak sokan kíváncsiak, de a tér közepén felállított órás karácsonyfára, és a vásári pavilonokra is. A Fő téren az adventi gyertyákat továbbra is szombat esténkét gyújtják majd meg. Hétközben hagyományos színpadi műsorokkal várják a szombathelyieket, és Karácsonyig nyitva tart az adventi vásár is.