Hírek

A Szolnokot fogadja hétvégén a FALCO

2011. március 18., 13:35

Két hetes szünet után lép pályára az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a Falco csapata. A szombathelyiek az újdonsült  kupagyőztes Szolnoki Olaj gárdáját fogadják szombaton kora este az Aréna Savariában.  
A Szolnokot fogadja hétvégén a FALCO

A találkozó esélyese a pontvadászat élén álló vendég gárda, ám a vasi sárga-feketék  meglepetésre készülnek.


A sorozatos győzelmek ellenére több problémával is meg kellett küzdeni az utóbbi időben Bencze Tamásnak, a Falco vezetőedzőjének, ugyanis hol sérülések, hol pedig betegségek miatt volt kénytelen nélkülözni több kulcsjátékosát. 

Bencze Tamás - vezetőedző, Falco KC
"Hát igen, teljes csapattal fogunk kiállni a Szolnok ellen, úgy hogy emiatt is mindenképpen jó volt ez a két hét szünet. Ezen a héten már teljes értékű munkát végzett minden eddig sérült játékos, a Charles Gosa, az Aliakszejev és a Szanati Matyi is."

Bár a  Tisza-partiak  az első helyen állnak  a bajnokságban, a Falco pedig csak a hetedik pozíciót foglalja el, Kálmán László csapatkapitány egyáltalán nem tartja reménytelennek a szituációt.

Kálmán László - játékos, Falco KC
"Mi abban fogunk szerintem pozitívabbak lenni, hogy talán egységesebb lesz a csapatjátékunk. Tudunk majd jobban küzdeni és úgy gondolom, hogy motíváltak vagyunk, mert nekünk még a nyolcba jutás nem biztos. Úgyhogy a mi számunkra szerintem hatványozottan fontos a mérkőzés. Bár a Szolnoknak is fontos, hogy az első helyen maradjon, mert ugyanúgy áll, mint az Albacomp."

A sárga-fekete játékosok  átérezve a feladat fontosságát, a találkozót megelőző utolsó edzéseken is  teljes intenzítással végezték a Bencze Tamás által előírt penzumot,  majd pedig  nagy odafigyeléssel hallgatták a vezetőedző tanácsait.