Hírek

A Savaria Rehab-Team sajtóközleménye

2010. szeptember 16., 17:57
A Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünköz a nyilvánosságra került hangfelvétellel kapcsolatban:

„A SAVARIA REHAB-TEAM Nonprofit Kft. a mai napon a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban cáfolja, hogy közreműködött volna bármely módon az általa végzett tevékenység során a pályázati, versenyeztetési szabályok megsértésében vagy bármely törvénysértő magatartás megvalósításában. A hangfelvétel a társaság meggyőződése szerint nem a társaság hivatalos helyiségeiben készült, az abban szereplők nem a társaság dolgozói.

A SAVARIA REHAB-TEAM Kft. egyes építőipari jellegű feladatait valóban fővállalkozóként látja el, igazodva a tulajdonos Szombathely Megyei Jogú Város elfogadott közfoglalkoztatási tervéhez. A társaság olyan munkákat lát el, amelyek tekintetében közfoglalkoztatásban alkalmazott, vagy meglévő munkatársai igénybe vétele során megfelelő szakmai kompetenciákkal rendelkezik. Ennek megfelelően maga végzi el az építési vállalkozási munkák köréből az építőmesteri munkákat, valamint legtöbbször az építési előkészítési és befejezési jellegű munkálatokat. A társaság azon munkák tekintetében vesz igénybe alvállalkozót, amelynek az ellátáshoz nem rendelkezik megfelelő személyi vagy tárgyi feltételekkel. Ilyenek jellemzően az épületgépészeti, szakipari munkálatok.

A társaság a megkötött szerződései alapján a tulajdonos önkormányzattól, vagy bármely más megrendelőjétől előleget nem vesz át, a hangfelvételen hallható előlegezési gyakorlat a társaság működésére nem jellemző, ilyenre a megkötött szerződések végrehajtása során még egy esetben sem került sor. A társaság a szerződések szerinti díjazást minden esetben a teljesítés igazolását követően kapta meg.”


Szombathely, 2010. szeptember 16.

Savaria Rehab-Team Nonprofit Kft.