Hírek

A mesterdetektív címmel mutatja be új darabját a Weöres Sándor Színház

2013. március 12., 18:16

Anthony Shaffer darabjának  férfi főszerepeit Jordán Tamás és Kálmánchelyi Zoltán alakítja.

A mesterdetektív címmel mutatja be új darabját a Weöres Sándor Színház

Anthony Shaffer művéből  az elmúlt évtizedekben már két mozifilm is készült,Lawrence Olivier és Michael Caine, majd utóbbi és Judd Law főszereplésével.A szombathelyi bemutató rendezője azonban egyiket sem látta, így nem is befolyásolták a korábbi feldolgozások.

Horgas Ádám,rendező
Mind a kettő folyton elém akart jönni és én mindig félreugrottam!Sszándékosan nem akartam megnézni míg ez a bemutató nem történik meg. Én ezt a darabot  színházi vonalról ismertem,tehát abból a szempontból szerencsés vagyok,hogy  most nem tud befolyásolni,  milyen volt az a két film,hanem maga az anyag az,ami megfogott.

A  Mesterdetektív valójában  a játékok és játszmák darabja.A történet percről percre újabb meglepetéseket tartogat.

Kálmánchelyi Zoltán,színész
Elsősorban azt kellett kibogoznunk,hogy hol vannak csavarok.Az ember ugye olvasgatja a szövegkönyvet és nem is gondolja,hogy ez is lehet meg az is lehet fordulat és meglepetésről meglepetésre haladunk!Rengeteg de vagy 30-40 ilyen apró csavar van és aztán érdekes ezt hogy reagálja le az ember és hogy lehet színészileg ábrázoni!

A fordulatos bűnügyi játék Jordán Tamás számára nem volt ismeretlen. A gazdag krimiíró szerepét többször alakította már -és szívesen ajánlja az éményt a közönségnek is.

Jordán Tamás,színész
Szerintem annak is érdemes eljönnie aki látta a filmeke,mert mégiscsak más egy színházi előadás.Kíváncsiak is lehetnek arra,hogy a színház hogy oldja meg.Aki meg nem látta...Hát picit babonás lévén nem merek merész mondatokat mondani de én azt remélem, hogy ez egy nagyon jó szórakozás lesz.Izgalmas,fordulatos,nevetni is lehet rajta,és hát ez egy krimi a javából.

A halálos - ugyanakkor halálosan mulatságos játszma két felvonását március 14-én,pénteken láthatják először a  színházszerető nézők.