MNB
MNB - 2

Hírek

A közgyűlés döntéseit értékelték sajtótájékoz-tatójukon a képviselők

2012. december 14., 22:22

Az ellenzék bírálta az oktatási intézmények állami kézbe adását és a kulturális intézmények átvételét. A városvezetést képviselő politkusok kiemelték: hosszú évek óta idén fordult elő először, hogy a megyeszékhely nem vett fel hitelt, sőt több milliárd forintot törlesztett adósságából.

A közgyűlés döntéseit értékelték sajtótájékoz-tatójukon a képviselők

Balassa Péter a jövő évi költségvetési koncepció kapcsán újra annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz és az MSZP is felelős a város felhalmozott adósságállományáért. A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője a tervezett Agora-beruházás lehetséges pénzügyi problémáira hívta fel a figyelmet. Üdvözölte viszont a HVSE, a Falco, és a Haladás Labdarúgó Kft. támogatását. A sajtótékoztatón megemlítette azt is, hogy szükség van a 9-es busz menetrendjének felülvizsgálatára.

Az LMP kiáll a helyi egyetemisták mellett- mondta Horváth Zoltán. A Lehet Más a Politika képviselője ismét megerősítette, hogy nem ért egyet az iskolák államosításával. Úgy fogalmazott: koncepciótlan az oktatási rendszer átalakítása, a kulturális intézmények átvétele és az Oladi ÁMK átszervezés. 

Teljesen megszűnik a 22 éve választott önkormányzatiság- mondta Czeglédy Csaba, aki ezzel az oktatási intézményeket és az önkormányzati hivatalt érintő átszervezésekre utalt. Az MSZP frakcióvezetője nehezményezte, hogy a tervezett távhős biomassza erőműről nem tájékozódhattak a közgyűlést megelőzően, amikor pedig az írásos anyagot megkapták, nem került napirendre a téma.

A tisztségviselők szerint a szombathelyi tömegközelekedés jövője biztos alapokon áll. A Vasi Volánnal megállapodtak, így tízmillió forinttal csökkent a város veszteségpótlási kötelezettsége a cég irányába. Az új menetrendről márciusban tárgyalnak. Molnár Miklós alpolgármester hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés összeállításakor a pénzügyi egyensúly fenntartása törekednek, és nagyobb hangsúlyt kaphatnak majd a fejlesztések. A kulturális intézmények átvételével jelentős értékkel gyarapodott a város- mondta Szakály Gábor a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. A tanácsnok beszámolt arról is, hogy 25 millió forintot szavazott meg a közgyűlés a Kresz-park és környékének rendbetételére.