MNB
MNB - 2

Hírek

A Körmend nyerte a megyei kosárlabda csúcsrangadót

2011. december 12., 15:39

A vendég Falco tehetetlen volt a hazaiak hihetetlenül pontos dobásaival, így végül 105-86 arányban alul maradt a szomszédvári riválissal szemben. A szombathelyi alakulat továbbra is a bajnoki tabella harmadik helyén áll.

A Körmend nyerte a megyei kosárlabda csúcsrangadót

Telt ház, remek hangulat fogadta a megyei rangadó két részt vevőjét, az egyaránt 8 győzelemmel és egy vereséggel a közvetlen élmezőnyben tanyázó Fortress-Körmendet és  Falco-SZOVA KC Szombathelyt a Szentély Arénában. Az óriási tét  avagy inkább a komoly presztízsérték nagyon rányomta a bélyegét az első percekre: mindkét csapat idegesen, sok hibával kezdett. Ezt a zavart a szombathelyieknek sikerült előbb levetkőzniük, így Kálmán Lászlóék zárták 23:20-as vezetéssel a nyitónegyedet. A második etap elején aztán olyasmi következett, amiről bizonyára még nagyon sokat beszélgetnek majd  mindkét gárda háza táján: a  hazaiak úgy repesztettek egy 17:0-ás szakaszt, hogy közben Rashad Bell zsinórban szórta a triplákat.  Ennek a négy perces vendég rövidzárlatnak  köszönhetően a szünetben már 17 ponttal jártak előrébb a piros-feketék. Fordulás után ugyan többször is megpróbált felzárkózni a Falco, ám ezt a Körmend rendre visszaverte. A hazaiak az egész mérkőzésen hihetetlenül hatékonyak voltak a hárompontosvonalon túlról: 19 kísérletükből 14 célba ért.  Így pedig a sárga-feketéknek  csak a tisztes vereség lehetett a végén a céljuk. Kérdés, hogy a 19 pontos zakó ebbe a kategóriába tartozik-e.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC

A Falco a Körmenden elszenvedett vereség ellenére továbbra is a tabella 3. helyén áll. A szombathelyiek számára már szerdán alakalom adódik a javításra, ugyanis 18 óra 30 perckor a Nyíregyháza gárdáját fogadják az Aréna Savariában.